Nem vagy te rossz, csak nekem nem vagy elég jó!

Nos, ez a Szürke ötven árnyalata láz annyira az arcunkba van nyomva, hogy jóformán képtelenség elmenni mellette szó nélkül. Így én sem teszem. Hozzátenném, hogy nem vagyok rajongó. Mikor felkapták a könyv első részét, úgy gondoltam adok neki egy esélyt, elvégre hatalmas port kavart. Gondoltam mit veszíthetek? Legfőképp értékes időt.

Én szeretek olvasni, de sajnos ez a könyv (a megtisztelő könyv jelzőt használom rá, tekintve, hogy lapokból áll valamint betűkkel van tele) jócskán alulmúlta a várakozásaimat. Nem olvastam eredeti nyelven, így nem tudom, hogy az eredeti is ennyire rossz vagy a magyar fordítás minősíthetetlen. De bárhogy is áll a dolog, borzalmas élmény volt számomra. Nem emelnék ki semmit, nem elemezgetném oldalanként és karakterenként, hisz ezt már számos helyen láthattuk. A fanatikusok biztosan ódákat zengnek róla. Egyszerűen irodalmilag ez a könyv nagyjából nálam a nullával egyenértékű. Sokszor 5-10 oldalt lapoztam át, hogy haladjak vele. Ha valakinek viszont tetszett, ajánlom figyelmébe a hasonló színvonalú Hamis gyönyört. Na azt is olvashatatlannak tituláltam és az előbb említett módszert alkalmazva sikerült nagyon rövid idő alatt kiolvasnom. Bár az oldalak átugrását figyelembe véve megengedem magamnak ezt a költői túlzást, hogy kiolvastam. 🙂 De lehet csak nekem túl nagyok az elvárásaim. Elvégre rengeteg embert (inkább nőket) elégít ki (irodalmilag).

Már említettem ugye, hogy olyannyira az arcunkba van tolva, hogy kikerülhetetlen. Az összes médiafelület ebben a pompában díszeleg. Perverz kíváncsiságtól vezérelve olvasgattam az ömlengő kommenteket, hogy tulajdonképp mit is szeretnek rajta ennyire. Hátha csak nekem nem jött át. Vannak nagy szájalók akik szerint az emberek azért nem kajálják ezt az -irodalmi művet-, mert PRŰDEK!!! Értitek? De ha megkérded tőle néz-e pornót, fülig vörösödve kéri ki magának. Akkor most mi is van?

És ezzel el is jutottam ahhoz a ponthoz, ahol már nem könyvkritikát kívánok írni. Mert ez egy tisztes ellentmondás. Mivel világszerte ennyi nő kattant rá tagadhatatlan, hogy rengeteg az elfojtott vágy és a meg nem élt szexualitás a nőkben. Ez globális probléma, hiszen mindenhol igen népszerű a szürke jelenség. Ha azt a szempontot veszem alapul, hogy ezt nők ezrei használhatják eszközként, hogy innentől valamit másképp éljenek meg, akkor igen hasznosnak találom a könyveket. Hiszen már csupán azzal jelezheti a kíváncsiságát, hogy a kezében tartja a mű egy példányát. Vagy, hogy a barátnőivel elmegy megnézni a moziba. Mindezt teheti anélkül, hogy bármilyen módon megbélyegeznék, perverznek titulálnák. Anélkül, hogy négyszemközt kellene a partnerével megbeszélnie, hogy másra is vágyik, mint amit a szexuális életük tartalmaz. Elkerülve ezzel a nyílt konfliktust, vagy a megszégyenülést, amit az esetleges visszautasítás válthat ki.  Én ezen felbuzdulva eme hölgyek férfipartnereként kapnék az alkalmon, hogy új dolgokat próbáljak ki. Ez lehet amolyan globális segélykiáltás. Nem kell egyedül kiállniuk és vállalni, hogy céltáblák lesznek, hiszen mindenki olvassa, mindenki beszél róla és mindenkit érdekel.

Lehet szeretni vagy utálni. Én azok közé tartozom, akiknek már kiverte a biztosítékait, hogy minden ezzel van tele. És most rátok öntöm a gondolathalmazt, amit létrehozott bennem. De az biztos, hogy ez a népszerűség jelent valamit. Nem állítom, hogy minden nő, aki kíváncsian várja a filmet és fanatikusan olvassa a könyvet, titkon egy kiadós szado-mazo  szexre vágyik, hiszen olvasunk krimiket és mégsem akarunk megölni senkit. De ez egy kiváló eszköz a nők kezében, hogy változtathassanak, hogy nyitottabbak legyenek szexuálisan és nőként egyaránt.

Szóval köszönjük meg, hogy létezik! Nem az a baj, hogy valakinek tetszik, csak lássuk már a valóságot! Sehogysem kiemelkedő, sehogysem egyedi! Számtalan jó könyv található ebben a témában, csak azt nem tolja a média ezüst tálcán elénk. De ne akarjuk már többnek látni mint ami: Egy bűnrossz sztori bűnrossz kivitelben 😀

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás