Mr. Busta: PitBull 2. – Armageddon (2012)


Zsolti előző két korongja, A Nevem Miszter és az Erő, Hatalom, Becsület nagyon magasra helyezte azt a bizonyos lécet, és mivel ez a korong Tőle szokatlanul hosszú ideig készült elég izgatottan vártam a végeredményt! 🙂

Január végén, mikor nekiláttunk a könyvnek, akkor már a lemez is készülgetett, így sok nyerset hallottam menet közben, a dalok java részét már ismertem, mielőtt a kész lemezt meghallgattam volna. Ezért volt egy elvárásom. Kíváncsi voltam, mennyire fog működni a koncepció. Ugye ez jelen esetben „csak” annyit jelent, hogy nincs itt senki más, 19 dalon keresztül, csak Mr. Busta és MinimalBeat. Busta rap Minimal zseniális alapjaira! Mi kellhet még? J Nekem semmi.

Kezdve az elején: ha van idehaza olyan beatmaker, akivel ez az elképzelés működhet, akkor az Öcsi. Professzionális, ahogy a hangokat kezeli. Kiváló alapokat pakolt Zsolti alá. Ő meg lubickol ebben. Olyanokat vakerál rá, hogy sokszor meg is lepődtem, hogy ez igen. Még ennyi év után, és így, hogy beleláttam a lemez készítésébe, is tud meglepetést okozni. Kiváló!

A másik fontos dolog: a mastering. Hibrid füle annyit ér, mint a Vatikán teljes aranykészlete megszorozva Fort Knox-éval. Olyan érzékkel nyúl hozzá a keveréshez, hogy az arányok szinte „bántóan” tökéletesek. Zseniális munka! Aki mást mond, azt várja a fülészet!

A borító nagyon el lett találva. A grafikák zseniálisak, remekül harmonizálnak a zenékkel. Egyetlen apró, számomra zavaró tényező van: az pedig a betűtípus és méret, amivel a tracklist a hátlapra került. De ez legyen a legnagyobb bajom! J

Csúcspont(ok): PitBull 2, Így lettem én, Gondolkodj!, Maradok, Én vagyok a király!, Megmondtam rég, Változnak

Mélypont(ok): Talán a Pénz beszélne, ami annyira nem lett favorit, bár ezt sem nevezném mélypontnak!

10/10. Jó vastagon!!!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás