Honnan lehet tudni, hogy a Blink-182 beírta magát az egyetemes popkultúrába? Onnan, hogy a zenekar legsikeresebb időszakát, az All The Small Thingset jelentő 1999-es év óta eltelt már közel negyed évszázad, mégis időről időre felbukkannak olyan zenekarok, amelyek egyértelműen innen eredeztetik magukat.

Ilyen a budapesti Long Story Short! is, akik először 2018-ban, egy angol nyelvű, négy számos kislemezzel adtak magukról először életjelt. A banda legutóbb 03. 23-án adott koncertjén el is hangzott a dal, Marschall György Olivér énekes pedig úgy konferálta fel a dolgot, hogy „ez az egyik kedvenc dalom”. Így egyértelmű a hatás…

Ennek a „majdnemkaliforniai” életérzést tartalmazó debütálásnak a címe My Summer volt, de úgy tűnik a nyári bulihangulat örökre rabul ejtette a srácokat, hiszen a pár napja megjelent daluk, a KATT fesztivál himnuszául szolgáló KATTanj rá című tétel is ezzel a „problémakört” dolgozza fel.

 

Persze, egy keserédes szörfpunkot játszó zenekartól nem is vár mást a jónép: az eddigi teljes diszkográfiát végighallgatva kijelenthetjük, hogy a dalszövegek a buli, csajok, szerelmi csalódások Bermuda háromszögében mozognak – és ezt a legpozitívabb jelzőként értem.

Hogy mennyire jól ragadják meg a téma komolyabb, vagy ha úgy tetszik melankólikusabb oldalát, azt bizonyítja az Ez Vagyok Én című daluk, amellyel a DAL című műsorban mérettetik meg majd magukat – épp ezen a héten szombaton kerülnek majd adásba.

A zenekar eddigi történetének egyetlen teljes értékű nagylemeze 2020-ban jelent meg Helo címmel (azért, mennyire punk dolog a covid lockdown idején lemezt megjelentetni, kérem), ahol már megjelentek a magyar nyelvű dalok is, sőt túlsúlyba is kerültek.

A zenekar azóta megjelent dalai – többek közt a két fentebb említett tétel- magyar nyelven jelentek meg, ez azt jelzi, hogy a zenekar kezdeti, angol munkanyelve lassan anyanyelvűre vált. Persze, erről lehet őket kell megkérdezni, esetleg ez témája lehet majd egy hosszabb interjúnak, vagy egy RicSCast adásnak…

Mindenesetre egy, a maga nemében remek színvonalú, szerethető, és élő koncerten is pozitív élményt adó bandáról beszélünk, akiket biztos, hogy szeretni fog az, aki ezt a zenei stílust alapjáraton kedveli. Szerény személyemben tutira sikerült egy új rajongóra szert tenniük, remélem lesz még pár ember akit sikerült megihletni…

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás