King Furia interjú és bemutatkozó EP premier! (2017.08.13.)

A King Furia a Sonic Rise zenekarból ismerős arcok régi-új bandája. Huszti Gabival olvashattatok már egy rövid interjút az oldalunkon anno (Katt ide érte!), most pedig ismét Ő állt rendelkezésünkre, hogy bemutassa Nektek az új csapatot és közreadjuk Nektek a bemutatkozó EP-t, a The End Of The Golden Age-t! (Ingyenesen letölthető az anyag, de támogatásokat természetesen elfogadnak a bandcamp oldalon a letöltésnél!)

– Először kezdjük egy kicsit más témával! Mivel van személyi átfedés a Sonic Rise és a King Furia között, muszáj rákérdezzek: miért éppen most dobja be a Sonic a törölközőt, amikor már elég jó nevet szerzett magának?
– Valóban! A Sonic Rise-ból hárman is benne vagyunk a King Furia-ban. 5 éve indultunk és szinte folyamatosan pörögtünk. Koncertek, ep-k, videok stb. Ennek az egyik mellékhatása, hogy eléggé sokan megismertek minket, de elsősorban nem ez a mozgatórugója egy ilyen zenekarnak. Mint mindenki, mi is változunk és úgy alakult, hogy most kicsit mással is szeretnénk foglalkozni.
– A King Furia ötlete régebbre nyúlik vissza, viszont csak nemrég lett ténylegesen aktív. Miért éreztétek úgy, hogy ennek a zenekarnak most kell felélednie?
– Több évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy összeüljünk zenélgetni. Akkor még hárman voltunk Marci, Márk és én. Mi hárman egy településen élünk, így eléggé egyszerű volt összehozni a dolgot. Már akkor is könnyen ment a dalírás, de a Sonic Rise és más teendők mellett nem fért bele, hogy komolyabban nekimenjünk a témának. A dolgok úgy hozták, hogy most lett időnk és energiánk arra, hogy felálljunk a King Furia-val. A korábbi számötleteket dobtuk és teljesen az elejéről kezdtünk mindent. Csatlakozott hozzánk a Deér Gabi, mert nagyon megtetszett neki ez a zenei világ és a Létai Peti is örömmel jött basszerozni. Vele is voltak előzmények, ezért nagyon örülök, hogy újra együtt zenélhetünk.

– Hogyan tudnátok a legjobban leírni a zenekar stílusát, koncepcióját?
– Alapvetően sötét atmoszférájú durva metált játszunk. Van benne death, black, doom, de nem volt szándékunk illeszkedni egyik stílushoz sem. A dalok a próbákon jöttek össze és az alap mindig egy közösen megfogalmazott hangulat volt, amit előbb zeneileg valósítottunk meg, majd erre jöttek a szövegek. Talán a személyiségünkből és a zenekar generációs eltéréseiből adódik az a szerencsés helyzet, hogy a tradicionális megoldások éppen úgy megjelennek, mint a modern elképzelések. A gondolati tartalom koncepciója elsősorban Márkhoz köthető. A cél az emberi gyarlóság, esendőség, vágyakozás, kapzsiság, kegyetlenség megjelenítése volt. Ehhez olyan referenciákat választott, amelyek ezt könnyen kiemelik. Ha csak magában a szöveget nézed úgy is érthető, de ha egyéb izgalmakra vágysz megkeresheted a szövegben rejlő referenciákat is. Ilyen pl. a kultműnek számító Berserk manga története és gondolatmenete, vagy egyéb bibliai utalások. Minden más személyes történetvezetés és saját gondolatok.
– Három dalt jelentettek meg most, egy EP formájában. Mennyi dalotok van eddig és hogy épül fel a koncertprogram?
– Egy bemutatkozáshoz szerintem elég egy három számos EP, de természetesen több dalunk van és folyamatosan jönnek az új ötletek. Jelenleg egy 35-40 perces koncertanyagunk van, amelyben kizárólag saját dalok szerepelnek. Az EP-t egyébként Pécsen vettük fel Fidónál, aki rengeteget segített abban, hogy az anyag olyan legyen, mint amilyennek elképzeltük.
– Hol láthatja a King Furia-t a közönség és mik a tervek még a 2017-es évre?
– Ha minden jól megy, akkor elkészítünk még egy videoklipet és ősztől szeretnénk minél többet koncertezni. Szeptemberben biztosan megyünk Komlóra és Veszprémbe, decemberben pedig Szekszárdon is zúzunk egyet. Jó volna egy fővárosi koncert is és biztosan felejthetetlen élmény lenne egy esztergomi buli a Sportalsóban, de mindenhol szívesen megmutatnánk magunkat.
Itt érhető el, hallgatható meg és tölthető le az EP:
https://kingfuria.bandcamp.com/releases
 
Itt követhető a csapat:

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás