Just Four: Goddess EP (2011)

Ismét az járt a fejemben, mint az Empathy esetében. Az énekest, Szeibit, és a gitáros Kristófot száz éve ismerem, és szervezõjük Brísz is régi cimbora. Azt is tudtam, hogy Õk egy metal banda, abból a fajtából, amit már régen nem hallgatok. Viszont ez a legkevesebb, hogy ráfülelek a cuccukra, és írok róla.

Brísz ecsetelte, hogy kicsit mostoha körülmények között készült az anyag, és hogy nem szól valami jól. Hát ez nem igaz. Demonak teljesen fasza. Tökös, és ahol kell, ott horzsol! Kemény, brutál riffek, és geci jó ritmusszekció van, az már az elsõ pillanatokban lejött. Üt, mint az ipari áram, csak hogy elsüssek valami közhelyet! 🙂

Mivel az angoltudásom kissé hézagos, azt nem tudom, mirõl szólnak a szövegek, de leginkább az énekben csalódtam. Pozitívan. Nem kicsit. Az csak egy dolog, hogy a témák jók, és Attila üvölt, ha kell, ám énekelni is tud, ha dal éppen azt kívánja meg. De ezek mellett, ha egy banda felvállalja, hogy angolul énekel, és így írja a dalait, oda bizony jó kiejtés kell. Ez kérem itt megvan! Ha akartam volna, sem tudok belekötni. (Csupán annyit jegyeznék meg, hogy furán is hatnának ezek a dalok magyarul…)

Kereshetnék benne hibákat, ahogy kereshetném, hogy melyik dal, melyik harmónia kire hasonlít, de minek? Ez egy ütõs bemutatkozás, egy ütõs csapattól. Remélem mihamarabb kezembe vehetek egy nagylemezt is tõlük!

Ha valakit érdekel a lemez, innen töltheti le ingyen, borítóval együtt:

https://www.mediafire.com/?gc164j9abpiz470

Csúcspont(ok): Nem emelnék egyet sem, egységesen magas színvonalat képviselnek a számok!

Mélypont(ok): Nincsenek!

 

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás