Hot Beaver: Vulcan Death Grip EP (2015)

A Forró Hód számomra a semmiből ugrott elő, és mászott a lejátszómba nemrég, amikor a basszer Sexy megmutatta a cuccost. Instrukció nem volt, mondván majd én megmondom, hogy milyen is ez. Ha a hangszeresek előéletét megnézem, akkor van annyira vegyes az összkép, hogy fogalmam se legyen, mire is számíthatok. Hát nem is volt.

Nos, a négy dal igazából két különböző karakterre osztható szerintem. A páratlan dalok (1, 3) a vidámabbak, míg a páros dalok (2, 4) a morcosabb tételek. A két vidámabb tétel, a High Society és a Feed the Machine kicsit olyan nekem, mintha a Down valami party-rock csapat énekesével írt volna két délies ízű bulinótát, szigorúan a jó értelemben. Ezzel szemben a Static Matter és a Cellophane lényegesen súlyosabb és befordultabb összképet mutat, amolyan már-már doomos jelleggel. Főleg ez utóbbi az, ahol ezek a jellegek nagyon kiütköznek. Annak ellenére, hogy a pozitívabb, dallamosabb tételeket általában jobban kedvelem, most határozottan azt kell mondjam, hogy a két sötétebb nóta az, ami erősebb lett, viszont csak annyival, hogy inkább az maradjon jobban a fülemben. Érdekes, hogy a HB-ben Makkos művésznévre hallgató Úriember mennyivel másképpen dobol itt, mint az anyacsapatban, az Apey and the Pea-ben. Itt valamiért nekem nagyon Jason Bonham ugrik be a játékáról, Sexy bőgője pedig nagyon Rex Brownosan dörmög, szóval a ritmusok mocskos módon el vannak találva. Ifj. Kocsándi Miklós gitárjátéka is abszolút rendben van, bár a gitárokat kicsit halknak hallom néhol, az éneket meg picit túl hangosnak. Lőcsei Bence hangja és témái nagyon jók, némi karc ugyan elférne itt-ott, de alakul ez még, és egészen biztos vagyok benne, hogy pozitív irányba. Ha a zenei összképet nézem, akkor hallani itt némi Crowbart, Alice in Chainst, Downt, Kyusst, és egy kis Kill Devil Hillt is, meg egy csomó egyéb bandát nyilván, de inkább a dalokra figyeltem, mint a hatások keresésére. Az összkép teljesen rendben van, sőt!

Kíváncsian várom, hogy hosszabb távon mi forr ki a csapatból, és egészen biztosan figyelemmel fogom kísérni a munkásságukat. Nagyon remélem, hogy 2015 hoz nekünk egy Hot Beaver nagylemezt, ha a tagok ideje engedi.

Csúcspont(ok): Cellophane, Static Matter
Mélypont(ok): Nos, azok nincsenek a négy dal közül. Remélem a lemezen sem lesznek.

10/9. Nagyon várós a nagylemez!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás