Hortobágy HardCore Crew (HHCC): MMXIV (EP – 2014)

Régi adósságot törlesztek sorozatunk újabb darabja következik! Egy jó kis cuccról, méghozzá a hortobágyi huligánok EP-jéről írok Nektek egy szösszenetet. A HHCC egyébként a hazai hardcore virágzásának egyik ékes bizonyítéka, éppen ezért külön öröm volt, amikor elkészült végre ez az EP, az meg pláne, hogy CD-n is megjelent, és kézben tarthattam.

Az EP 3 saját dalt és egy Charlie-feldolgozást tartalmaz. Ez utóbbinak már az ötlete is annyira bizarr volt számomra, hogy csak jó lehet gondoltam, és végül nem is tévedtem, de ne szaladjunk ennyire előre. A nyitó Kifele a sorból! egy igazi, sodró lendületű, klasszikus hc zúzda, amiről nekem azonnal az Agnostic Front és az A.M.D. jutott eszembe, az egyéniségre való törekvésre buzdító szövege pedig igazi pont az i-re. Nagyon jól sikerült darab! A második, öndefiniáló Hortobágy Hardcore pedig a tuti mindent vivő sláger, amit legjobban egy idézet ír le a szövegből: – Két pálinka és jó lesz a kedvem, / Megold mindent, mint a WD40 -… Zseniális! Remekül van ötvözve a felszabadult, poénos hangulat és a zúzda. Ilyet nem tud mindenki, az kétségtelen. A Nem lesz vége című  tétel, mely a harmadik a sorban, talán kevésbé könnyen emészthető darab a dalcsokorban. Zeneileg itt egy kicsit komplexebb az összkép, jóval riffelősebb a muzsika, megjelenik néhol egy kicsi Biohazard íz, elég komor dalt eredményezve. A szöveg is inkább költőibb, kevésbé direkt, mint az első kettő. Sokszor hallgatós, érlelős, viszont ha egyszer beüt, utána nehezen enged el. A Jég dupla whiskeyvel pedig pontosan olyan, mint az elvárható: Óriási party-dal! (Én mondjuk az eredetit is kedvelem…) Hatalmas húzás volt, hogy nincs változtatva a dalon (leszámítva azt az egyetlen, aprócska szövegátírást), csak HHCC-sen előadva, mert ettől lesz igazán ütős!
A hangzás nagyon rendben van, minden hangszer tisztán kivehető, arányosan, tisztán van keverve, figyelve arra, hogy azért dög, kosz és karc legyen. A borító egyszerű és lényegre törő, könnyen megjegyezhető. Teljesen rendben van az összkép.

Ugyan a HHCC EP-je a világmegváltáshoz még éppen kevés, talán a nagylemezzel közelebb kerülnek majd hozzá, ugyanis potenciál bőven van a bandában a három tétel alapján. Én várom a folytatást, ami remélem hamarosan megérkezik, tekintve, hogy cikkem tárgya már közel két esztendős.
Rajong, követ:
https://www.facebook.com/hortobagyhardcore/

10/8 Erős a cucc!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás