Gyurcsík Tibor interjú

Tibi az idei X-Faktor-ból lehet ismerõs mindenkinek. Egy tiszta, kellemes hangszínû, remek énekes, akivel példaértékûen gyorsan, és gördülékenyen ment az interjú leszervezése! Az internet segítségével az X-Faktor 12. helyezettjével készítettem interjút.

Köszönöm, hogy vállaltad a felkérést!

Szia, én köszönöm, hogy megtisztelsz érdeklõdéseddel!

 

Bemelegítésként arra lennék kíváncsi, hogy érzed magad így, több mint egy héttel a kiesés után?

Még néha feltör kis szomorúság, mikor látam õket a közös próbán, hogy én is ott szeretnék állni velük, és szeretnék újat és újat mutatni. Úgy érzem azért ez nem fog elmaradni. Annyiban változik csak, hogy nem hétrõl hétre fogok megjelenni a mûsorban, hanem majd saját dalok fognak készülni. Remélhetõlet minél hamarabb.

Milyen reményekkel vágtál neki akkor a válogatónak?

Igazából mindig csak a következõ lépcsõ volt a cél. Mindig az elõttem lévõ akadályt akartam leküzdeni, és jussak a következõ körbe. A zsûris válogatûig mindenképp el szerettem volna jutni, mélyen persze ott volt bennem, hogy dejó is lenne az élõ showba bejutni, de hát ennek az esélye kicsi, hisz rengetegen voltunk, de meg van adva mindenkinek. Mennyi az esélye, hogy ötösöd legyen lottón? Pont annyi amennyi annak volt, aki megnyerte :).

Biztosan sokan megkérdezték már, de miért pont a Spider-mant választottad?

Nem feltétlenül akartam ismeretlen dalt vinni. Tetszett, már ismertem elõtte, mivel Bublé nagy kedvenc és példaképem is, de tudtam azt is, hogy egy százak által elénekelt dallal lehet nem tudnék elég érdekes lenni. A dal pedig pont olyan bohókás, mint én.

A mentorok közül Malek Miklóshoz kerültek a 25 felettiek. Milyen volt Mikóssal együtt dolgozni?

Sajnos sokáig nem élvezhettem, hisz elsõként távoztam, és a felkészülés alatt Miki Amerikában volt. Neten tartottuk a kapcsolatot, ötleteltünk, tanácsot adott, de személyesen többet tudott adni. Miki hatalmas tapasztalattal rendelkezik, nem mellesleg nagyon jó humora van. Csak tanulni lehet tõle.

Örültél, hogy tovább vitt az élõ showba?

Ezt komolyan kérded? 🙂 Ott sírtam a vállán, potyogtak az örömkönnyek.

Kik azok, akikkel jó kapcsolatot, esetleg barátinak mondható viszonyt sikerült kialakítanod? Legyen az mentor, vagy versenyzõ!

Kocsis Tibóval és a három Apollossal még a tábor alatt ismerkedtünk meg. Eljártunk partyzni, együtt koptattuk az aszfaltot :). Õk állnak hozzám legközelebb, mellesleg együtt is laktunk a házban így öten. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is megmarad a barátság.

 
A szombati adásban Kocsis Tibi pólóban jelentél meg. Mit látsz Tibiben, amit a többiekben nem?

Az elõbb említettem, hogy nagyon jóban vagyunk, a legjobb barátom a versenyben, különben meg Õ a legjobb hangú a mezõnyben. Neki kell megnyernie. Õ érdemli meg a legjobban szerintem-

Én személy szerint Neked szurkoltam, és rettenetesen megdöbbentett a kiesésed. Mit éreztél akkor ott?

Kedves tõled, hogy nekem szurkoltál. Sokan megdöbbentek, és levelek tucattjait kaptam sorra, hogy erre nem vártak. Mégiscsak megtörtént, én kaptam a legkevesebb szavazatot. Hogy miért, ezt döntse el valaki magában. Varga Viktor anno miért esett ki elsõként a Csillag születikbõl, és Nicolasnak miért kellett párbajoznia a második adásban? Mi alapján dönt a nézõ otthon, hogy felemeli a telefont és küld egy szavazatot? Határon túli magyarként nem tudott a városom, családom és baráti köröm támogatni, lehet ezen is múlt picit? Csupa csupa kérdés. Fene tudja, már nem foglalkozom vele, más gondolataim és új terveim vannak. 🙂

Mely zenei stílusok állnak hozzád legközelebb?

Swing, ami legkedvesebb számomra, de funky, rock, pop elõadók közt is vannak kedvenceim.

Kik azok az elõadok, együttesek, akiket szeretsz, akár felnézel rájuk?

Michael Bublé, Robbie Williams, Queen, George Michael, Boyce Avenoe, Jamie Cullum, Humperdink.

Talán nem is olyan korai a kérdés: Tervezel szólólemezt? Van esetleg olyan producer, akivel szívesen dolgoznál rajta?

Mindenképp szeretném folytatni, úgy érzem az, hogy bekerültem az élõ showba, már egy jó belépõ ehhez. Igen, van, akivel könnyen megtalálnám a közös nevezõt. Nem fogok semmit sem magamra erõltetni. Van sok saját ötletem. Ki akarom venni a részem a munkában, hogy minél jobban tükrözze az egyéniségem. Elvégre az õszinte dolgok jönnek át a legjobban. 🙂

Van olyan, akivel tudom, hogy sikeresen tudnék együtt dolgozni

A zeneiskola befejezését nem bántad meg?

Sajnos megbántam. Ha megtehetem majd, szeretnék venni egy szaxofont. Sajnos ezt most nem engedhetem meg magamnak, pedig elég volna akár egy használt is.

Melyik a kedvenc hangszered?

Zongora és a szaxafon- Instrumentális dalokban órákig el tudom hallgatni mindkettõt, és nagyon élõek. Tele vannak érzelemmel.

Az adatlapodból kiderül, a Forrest Gump a kedvenc filmed. Olvasni is szeretsz? Kit/kiket kedvelsz?

Most õszinte leszek, és bevallom, nem vagyok a nagy regényolvasók egyike. Az elsõ könyv, ami megérintett már gyerekként is, az Solohov, Emberi sors címû mûve-

Miért lettél éppen gépészmérnök?

Kiskorom óta fúrok, faragok. Édesapám mellett, aki amúgy mezõgazdasági mérnök, sok mindent elsajátítottam. Én vagyok a családban a mindenes. Mindig is szerettem, ami búgott, zúgott, füstölt, végül robottechnikára jelentkeztem, amit fõiskolai képzés után befejeztem, és a mérnökit más szakon végeztem. Átmentem energetikára. Idõközben jobban kezdett érdekelni, és nem bántam meg, hogy váltottam, így tanultam mindent, ami a fûtéssel, hûtéssel, szellõztetéssel van bármiféle kapcsolatban. 🙂

Dolgoztál/dolgozol a szakmádban?

Nem, bár a diplomamunka befejezése után azonnal ajánlatot kaptam egy pozsonyi cégben, akik Adiabatikus hûtéssel foglalkoznak, ugyanis a munkámat ebbõl írtam, aztán jött az X faktor. Ettõl én még mindig gépeszmérnök vagyok, és dolgoznék a szakmában is az ének mellett.

Üzensz valamit az Olvasóinknak?

Adj egy kis mosolyt a körülötted levõknek, és meglátod, visszakapod. Telejesen ingyen van, és végül újra mosolyogni fogsz, nem beszélve arról, hogy állítólag gyógyító ereje van.! 🙂 én hiszek benne!

 

Köszönöm az interjút!

Köszönöm kérdéseid,

 

Tisztelettel Gyurcsik Tibor

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás