Fülke és Mr. Busta: Arcod elõtt dráma EP (2010)

Mikor elõször hallottam a Fülke formációról nem igazán jött be, amit csinálnak. Ennek oka nemes egyszerûséggel annyi, hogy számomra underground-os a muzsikájuk, amit nem én nem kedvelek. Ellenben ez a z EP mûködik. Sõt. Bár ez elsõre nem volt egyértelmû. A RTM klip kiváló, a szám is alap, ez egyértelmû, egy kivételes brigád remekmûve. Ám, amiért nem volt egyértelmû, az a nyitány. Szerintem a korong leggyengébb dala kapta a rendkívül nehéz hangulatalapozó szerepet. De a negatívumokról ennyi elég is, hiszen többet nem nagyon tudok felhozni.

Meg kell állapítani, mint a RTM égisz alatt megjelent EP esetében, itt is pazarul illeszkedik a három MC által képviselt stílus egymáshoz. Prof.Sala és Trick stílusa is különbözik egymástól, Zsolti flow-járól nem is beszélve. Azt mondjuk, külön ki kell emelnem, hogy Busta ezen a lemezen szerintem eléggé mást nyújt, mint általában. Mindenki hoz valami olyan színt az egészbe, ami hiányozna, ha nem lenne ott. Éppen e miatt lett jó ez a korong. A három beatmaker is kitett magáért rendesen. Akár Deal Beatz, akár Awful, akár Minimal Beat alapjaitól megjön a feeling azonnal, ami nem kis teljesítmény. De a bónuszdal alatti Beatologic alap is fasza lett. A keverés király, arányos, tiszta minden.
Függetlenül attól, hogy nem ez a csapat igazi bemutatkozása, számomra mégis most lettek ismertek. Remélem lesz folytatás, minél hamarabb. Legalább egy lemezre való. Ez ugyanis több mint fasza!

Csúcspont(ok): Tipikusan magyar, Utcamocsok 2 (számomra nem kevés Taxi-feeling), Körzet, Rabló, és természetesen az RTM!
Mélypont(ok): Bajnok (Nem rossz, nem rossz, de a lemez elejére tenni nagy hiba volt!)

10/9,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás