Ha Borsod, és rap, akkor Flex. Ez egyértelmű. A pimasz, csibészes flow-al rendelkező ifjú titán már most beleírta magát a rap Nagykönyvébe, pedig nem is adott még nagylemezt. Az internet segítségével faggattam druszámat, Stumpf Ricsit, alias Flex-et!

– Üdvözlök Minden Kedves Olvasót!

Miért váltottál művésznevet, és miért pont Flex?
– Régebben Ricsi47 néven nyomattam, ami a keresztnevem, és a körzetszámom ötvözéséből jött ki. Úgy gondoltam(tuk), hogy egy új szintre léptem, felnőttem, csiszoltam a stylot, ideje találnom egy hozzám leginkább illő  művésznevet. Nagy találgatások közepette a Zsolti benyögte, hogy Flex, és akkor egy pillanatra kirázott a hideg, és mondtam meg van… Igazából maga a rappem a  Flex, lecsiszolja  a   gúnyos vigyort  a rapluvnyáknak  arcáról… 😀

Mikor kezdtél el rappelni?
– A 2000-es évek elején már írogattam a szövegeket, de komolyabban 2007-ben amikor már rögzítenem is sikerült  pár tracket.

Miért pont rap?
– Ez  adta  magát mivel a környéken vagy Rapperek voltak, vagy Bódi Gusztik. 😀 Én jobban éreztem a rappesdit.

Kiket tartasz a legfőbb hatásaidnak?

Itthon: Hibrid, Game Kutya, Kamikaze (SP, Fluor Tomi) 😀

Külföld: The Game, 2pac, PsychoRealm, GangStarr, Young Buck, stb…

Hová sorolnád a saját stylodat?
– Igazából sehová sem tudnám, mert nyomatok déli rappet, nyugatit, csajozósat, hiphoposat… Ezt hívom a Borsodi Stylo-nak, mindenből egy kevés.

Miből meríted az ihletet?
– A hétköznapokból, spanokból, családból, a múltból, jelenből, jó, és rossz élményekből.

Fiatal korod ellenére a szövegeid nem kevés élettapasztalatot sugallnak. Nehéz sorsod volt?
– Én sem ezüstkanállal a számban születtem, mint ahogyan a  barátaim, rokonaim túlnyomó része sem. Nagymamám nevelt fel, az 5 saját gyermeke mellett engem, hatodikként. Nagyfater lebénult közben, így Nagymamámra zúdult minden. Volt, hogy ő nem evett, hogy nekünk több jusson… Szóval voltak nehéz idők, de itt vagyok, felnőttem, és úgy hiszem, nem lettem rossz ember.

Hogy kerültél az RTM-be? Milyen érzés volt?
– Hibrid ajánlott be Zsoltinak. Felvettem egy 45 másodperces zenét és szokás szerint egyből küldtem Hibinek, hogy a véleményét kérjem (Gondolom ki volt velem a bréje! :D) Bejött neki, és  egy  kis idő elteltével azzal a hírrel fogadott, hogy Mr.Busta szeretne beszélni velem. Találkoztunk Győrben, és a többi már történelem… Ez  olyan érzés amit nem lehet leírni, mondhatom azt, hogy egy álmom vált valóra.

Nixont helyére kerültél az R.A.P. formációban. Mennyivel másabb csapatban dolgozni, mint egyedül? Örültél, hogy Te kerültél be ide?
– Nagyon örültem neki, pláne azért, mert 3 nagyon tehetséges rapveteránnal kerültem egy csapatba, amely a nagy kihívás mellett hatalmas dolog, és megtiszteltetés számomra.

Kivel dolgoznál együtt legszívesebben, akivel eddig még nem sikerült?
– Már azt mondhatom, szinte  akiket  elismerek, és felnézek  rájuk,   azokkal már dolgoztam együtt. Beat-el, Game Kutyával, Awfullal, Minimal Öcsi-vel még tervezek mindenképpen közös tracket. (Meg P.G.-vel, Hibriddel, és Bustával még 1000-ret) 😀

Essemm lemezére hogy kerültél? Jóban vagytok?
– 2010 elején P.G.  tesóm felvette Essemm-el  a kapcsolatot, és mivel mi együtt lógtunk, zenéltünk, ezáltal én is megismerkedtem Vele. Ebből egy jó spanság született. A lemezre a baráti viszony, a tisztelet és az egymás zenei elismerése vezetett.

Mikora tervezed a saját nagylemezed?
– Hát… Most is csinálom, rajta vagyok, de időpontot nem szeretnék mondani, mert magamat ismerve, még melózok rajta egy darabig.

Mit várhatunk tőle?
– Változatosságot, minőséget, Flexet.

Van kedvenc…

– Könyv:
– Nincs.

– Zene:
– Rap, HipHop, R&B, Soul, Kökény Attila, Váradi Roma Café mindennyiségben.

– Film:
– Hustle&Flow, Másnaposok 1.-2., N.O.T.O.R.I.O.U.S. a nagy rapper.

Büszkén vállalod Borsodot. Ha egyszer csak bejönne az élet, elköltöznél onnan?
– Már egy ideje nem élek Borsodban, amelynek anyagi, és magánügyi vonzatai vannak. Már 3 éve Sopronban élek, melózok, de én borsodi  maradok mindig,  hiszen ott nőttem fel, minden első élményem oda köt.

Van néhány formakérdésünk, amire NEM kötelező válaszolni!

Az első: Nem érdekel, hogy kire, de Te eljársz szavazni?
– Nem járok 😀

Meg tudsz élni a zenélésből?
– Itthon? 😀 Nem. Meg hát először kell csinálnom lemezt, hogy hívjanak fellépni, amiből származhat némi forintka. 😀

Mivel foglalkozol, mit dolgozol?
– Egy autóalkatrész-gyárban vagyok betanított melós.

Van valamilyen hobbid a zene mellett?
– Zenélek, melózok. Ez a két dolog leköti a mindennapjaimat.

– Mit szólsz az oldalukhoz? Leírnád nekünk pár sorban?
– Már amikor láttam anno az első Busta-videóinterjút, akkor szimpatizáltam Veled, illetve a munkáságoddal. Az csak a hab a tortán, hogy neked adhatom le életem első interjúját.

 

Kimaradt valami, amit hozzátennél esetleg?
– Ertéem Baby!!!!!!!

Üzensz valamit az Olvasóinknak?
– Szeretlek Titeket hallgatóim, nem hallgatóim, Olvasóim, nem olvasóim! Nyomatom ezerrel, hamarosan Flex Korong, addig is pörögjön minden trackem, pörögjön mindenhol az RTM!

Köszönöm az interjút!
– Én köszönöm a lehetőséget! Peace!!!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás