Flegma: Kapj a fejedhez! (2016)

Aki jártas a magyar punk-rockban, az valószínűleg ismeri Jepyt, a Flegma énekesét. A Mesterséges Érzelemmel már végigturnézta az országot párszor, aztán egy ideig a Rózsaszín Pittbull élén is Ő szerepelt, a Rejsz Rojsz lemezen hallani is a kooperáció eredményét. Kassai visszatérése után Jepy nem tétlenkedett, szinte azonnal összehozta a Flegmát, és egy év után meg is érkezett az első nagylemez.

A 10 dalos, közel negyven perces lemezen szerintem nem érezhető, hogy ezen egy relatíve kezdő csapat muzsikál. Jepy szövegei nem sokat változtak az évek során, talán csak annyi a különbség most, hogy kicsit több a dühösebb, beszólogatósabb strófa, mint a poénosra vett tétel. Nyilván ezek vagy bejönnek valakinek, vagy nem, ritkán van középút. A poénosabb tételek között akadnak olyanok, amik egy Rózsaszín Pittbull lemezen sem hatottak volna idegenül, de nem mondanám Pittesnek őket ettől függetlenül. Ezek közül a beszédes című Lankad a farkam sikerült a legjobban, de nagy koncerthimnusszá válhat a Senki se szeret is.
A karcosabb, odamondogatós dalok között akad pár már-már metalos beütésű tétel is, mint például az elsőként klipesített Arccal a szarban. Itt érzek némi Tankcsapda utóízt, de ez inkább csak a téma miatt lehet. Valahogy a lemez ezen tételei sokkal jobban működnek nálam. A Fertő, a Forr a vérem, Páva, vagy a címadó nagyon jól sikerült darabok és élőben is rendesen megpörgetnek. Érdemes lenne szerintem a második lemeznél inkább ezekre koncentrálni.
Akad pár „romantikus” darab is, amiről viszont csak a legjobbakat tudom elmondani, pedig ezekhez álltam a legszkeptikusabban. Mind a Tarajos, mind a Legbelül, vagy a Minden más őszinte lett és nem giccses, ami elég jó eredmény. A Tarajosra szorgalmaznék egy klipet is, jóféle suicide girl-ökkel, hehehe.
A Cett Stúdióban készült anyag elég vastagon dörren meg, igazán jól sikerült eltalálni az arányokat. Egyedül Jepy-t érzem néha háttérben, illetve pár vokál még elfért volna itt-ott, de ez tényleg csak kukacoskodás. A borító remekül illeszkedik a komolyabb dalokhoz, sikerült elkapni vele a feelinget.

Mindenképpen figyelemre méltó debütálás a Kapj a fejedhez! A srácok elmondása szerint máris készül a folytatás, nem szeretnék sokáig húzni a következő anyag megjelenését. Remélem, hogy azzal is sikerül legalább ilyen minőséget produkálni. Én biztosan meghallgatom!
Rajong, követ:
https://www.facebook.com/flegmamusic/
Letölt:

https://www.flegmamusic.hu/FlegmA-Akut-punk-t%C3%BAra-Kapj-a-fejedhez-2016.zip

10/8! Ígéretes kezdet!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás