Hal. Elég érdekes név egy zenekarnak, de hát hallottunk már ennél cifrábbakat is, nem? 🙂 Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akik a Majdnem Kalifornia remekbeszabott videojával ismerte meg anno az együttest. Aztán jött még egy Katy Perry cover az MR2 Akusztikban. De valamiért mégsem éreztem a késztetést, hogy jobban elmélyüljek abban a tóban, melyben a Fish! úszkál. Aztán egy Rockinformos interjú után kiderült, hogy ez a tó nem is tó. Mégcsak nem is tenger. Óceán ez kérem szépen, ahol a Fish! az egyik legnagyobb hal. Sõt…

Mi is a Hal! zenéje? Rock. Nem is akármilyen. Garázsrock. Karcos, nyers, mégis tiszta és kimunkált. Mikor láttam abban a bizonyos interjúban, hogy a zenei részek egyben, élõben kerültek rögzítésre, rögtön letöltöttem a lemezt. Ugyanis ezt ezúttal bárki megteheti. Ingyen, és bérmentve a zenekar oldaláról, kiváló minõségben. De vissza a zenére! A nyitó címadó letépi az ember fejét a Motörheades lüktetéssel. Viszont utána olyan „sláger-áradatnak” leszünk fültanúi, ami egészen elképesztõ!

Van itt miden, amit a hallójáratom csak megkívánhat. Metal, pop-rock, reggae, rap… És csak egy kis ízelítõt nyújtottam a repertoárból. Kihallok én sok mindent: The Offspringet, Rob Zombiet, Backyard Babies, Buckcherryt, Michael Monroet… Vagy nem is? Ez az egyveleg, amit én hallani vélek, szimplán Fish! ??? Naná, hogy igen!

A szövegek ismét tartalmasak, és pazarak. Az ének jobb, mint valaha. A hangszeres megoldások még ütõsebbek, jobbak. A hangzás kiváló! Sõt! A borító egyszerûen nagyszerû! Mi kell még???

Semmi. Azaz de! Nekem egy kézzel fogható példány! Minél hamarabb!!! 😉

Nálam a Sav 2011 legjobb magyar rock lemeze a Partyzan: Kettõ mellett! És pont!

Csúcspont(ok): Sav, 24/7, Kellemetlen vagy, Mi vagyunk ott, Egyszer akarom, Kamu, és az összes többi! 🙂

Mélypont(ok): Hogy mi a fasz? Ez az új Fish! ember!!! Itt nincsenek mélypontok!!!

 

10/1000000!!!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás