Éppen ideje volt, hogy a kémeim szerint már készülő új nagylemez kvázi előfutáraként és egyfajta életjelként a zenekar kézzelfogható formában is kidobja a már Andorral rögzített Revox EP-t. Ez mindenképpen örömteli, főleg, hogy két bónusz dalt is kapunk hozzá!

A Firkin miközben sikert sikerre halmoz külföldön, a tavalyi év elején megvált énekesétől, és helyére érkezett Andor, az új fiú, akinek bemutatkozó buliján ráadásul jelen is voltam. Amikor az esztergomi Sportalsóban színpadra lépett a banda, akkor tudatosult bennem, amit Dala, a zenekar mindenese mondott, hogy már Andor a rangidős, és itt mutatkozik be először teljes értékűen! A buli alatt megállapítottam, hogy bizony jó választás volt a srác a banda élére. Bár kétlem, hogy PJ tudna rosszul választani, hehe. Ugyanazt érzem, mint Lili csatlakozásakor: mintha kicsit frissült volna a csapat lendülete!
A Revox eredetileg letölthető formában jött ki, és három dalt tartalmazott, amiket a banda eddigi utolsó nagylemezéről (Finger In The Pie) választottak ki és énekeltették újra, immár Andorral. (Innen a cím is, ugyebár.) A három dal (Finger In The Pie, If I Could Be The Pope, Parasites Lust) talán a három legjobb azon a korongon, így érthető, hogy ezzel promózzák az új frontembert. Ehhez csapták hozzá a Parting Glass-t és a már teljes egészében Andorral elkövetett Start Again-t. Ez az öt tétel szerepel a CD-n. Nem szeretném a korábbi verziókkal összehasonlítgatni ezeket, mert annak sem értelmét nem látom, sem azt a látszatot nem szeretném kelteni, hogy azokkal esetleg valami nem lett volna kerek, ugyanis ez korántsem igaz. Ha önmagukban nézzük, akkor ez az 5 dal viszont több, mint biztató. Nekem legalábbis nagyon bejönnek mind az újradalolt verzsönök, mind pedig a két bónusz dal. A Start Again klipje ráfért volna még esetleg bónuszként, csak hogy hiányoljak valamit. (Tudom, mire van a videómegosztó?) Meg persze egy booklet jöhetett volna. Vagy ez csak nekem fétisem?

A Revox EP minden fan (és érdeklődő) polcára fel kell, hogy kerüljön, hiszen ennél írületesebb muzsika nem jelent még meg a hazai piacon idén! Remélem, hogy a közelgő nagylemez legalább ilyen jó szórakozás lesz. Én már várom!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás