End Of Paradise: A kiválasztott (2017)

A székesfehérvári End Of Paradise-t eddig csak futólag ismertem, nem ápoltunk szoros barátságot egymással, viszont amikor a Kiválasztott megjelent, annyiszor jött velem szemben a lemez, hogy gondoltam teszek vele egy próbát.

Ha esetleg nem lennél képben a csapattal, akkor egy gyors talpaló: A kiválasztott már a csapat harmadik nagylemeze, zeneileg pedig a klasszikus heavy metal vonalon mozognak, némi Accept/Judas Priest/Primal Fear beütéssel. Igazi ökölrázós muzsika ez, iránymutató szövegekkel. Nem kifejezetten az én műfajom, azonban az EOP muzsikája működik és hallgattatja magát.
A lemez hangzása egy kicsit túl szikár nekem, viszont kétségtelenül illik a zenéhez, ilyennek kell lennie, csak a fülem van máshoz szokva. Nincs vele különösebb baj, a dobokon kívül minden hangszer remekül szólal meg, az összhatás nekem mégis kicsit furcsa.
A dalokban a srácok egyértelműen nem akarták újradefiniálni a műfajt, azonban az teljesen egyértelmű, hogy szívből csinálják és hisznek abban a muzsikában, amit játszanak. Valószínűleg ez az, amitől az EOP lemeze kiemelkedik a többi hasonlóból mostanában. A 9 dalból talán egy kicsit gyengébb van, a többi egységes színvonalon mozog, nyugodtan mondhatjuk rájuk, hogy erősek. Akik kedvelik ezt a klasszikus metal vonalat, egészen biztosan nem csalódnak majd ezekben. A Munkácsi-Tóth gitárduó témái és szólómunkái mindenképpen kiemelendőek, és nem feltétlenül technikásságuk miatt, hanem azért, mert mindenből annyi van, amennyi kell. Amivel első körben barátkoznom kellett, az Feltein Attila, alias Zombi hangja. Tipikusan olyan hangfekvése van, amit vagy nagyon szeretni fogsz, vagy nagyon nem. Amíg nem sikerült eldöntenem, hogy tetszik-e, bajban voltam kicsit, aztán megbarátkoztunk.
Ha dalokat kellene kiemelnem, akkor bizony bajban lennék, de az Árral szembent, a Gladiátort és a Mennyit érsz című dalt felhozom példaként, hogy valami ilyesmit kellene csinálni többet a későbbiekben.

Kellemes meglepetés volt számomra az End Of Paradise, a későbbiekben biztosan odafigyelek Rájuk, a Kiválasztott alapján ugyanis megérdemlik a figyelmet és hogy Ők legyenek a kiválasztottak. (Tudom, tudom, rossz volt…) Remélem sikerül masszívan megturnéztatniuk az anyagot országszerte és valahol élőben is elcsíphetem őket.

10/8! Ígéretes!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás