Don Gatto: Sawbotage! EP (2015)

A szexárdi chaisaw-hardcore fenegyerekek, vagyis a Don Gatto körül nem telt eseménytelenül az elmúlt pár év. A 2012-es Second EP és a svájci No Mute-al közös, szintén a világ vége évében született split óta eltelt három évben lenyomtak pár Európa és hazai turnét, kibővültek egy énekessel, Halász helyére Kákonyi Gergely érkezett vissza a dobok mögé, 5 éves jubileumi turné, stb… Szóval nem unatkoztak. Élőben többször szem és fültanúi lehettünk, hogy nagyon is rendben lesz ez így, új felállással, már csak az új dalok hiányoztak.

Meg is érkezett egy újabb négy dalos EP, amin már Nyúl dalolászik nekünk, méghozzá nem is akár hogyan. Ugyan korábban a Dirty Dawn soraiban már bizonyított nekünk, ám itt kicsit más a stílus. A zseniális szójáték cím után kíváncsi voltam, mit is mutatnak a Srácok, hiszen az első kettő EP nagy kedvenc. Ismét 4 dalt kapunk, kicsivel több, mint 10 perc terjedelemben. A stílus megmaradt a dallamos, csordavokálos hardcore, erős old school felhanggal, ahogy kell. A klipesített Same Shit tuti koncertsláger, akárcsak a rejtélyes című 5522, bomba refrénnel. A legnagyobb kedvenceim viszont egyértelműen a No Turning Back és For The Friendship For The Fans (a végén a zongorabetét valami kibeba…tt hatalmas!!!!), óriási együtténeklős himnuszok lesznek. Bár, ha jobban belegondolok, akkor ezt szinte mindről el lehetne mondani… Az MD Stúdió ezúttal sem hazudtolta meg magát, és úgy szól a cucc, hogy letépi a fejünket. Smici remek munkát végzett a keveréssel, ez kétségtelen.

A borító is kellőképpen jó lett (a három közül vastagon ez a legjobb), szóval nagyon elégedettek lehetnek a Gatto fanok. És hát miért ne lennének? Megkaptuk a brigád legjobb cuccát eddig, amit garantáltan szét fog pörgetni mindenki, akinek bejön ez a Madball/Sick Of It All/Por-Pain, stb. vonalas hácé muzsika. Már csak arra vagyok kíváncsi, vajon egyszer lesz Don Gatto nagylemez is, vagy maradunk ennél az EP-s megoldásnál? Nem bánnék egy hosszabb cuccot, vagy egy nagylemezt az eddigi három EP-ből, mondjuk vinylen… 🙂

10/10. Igazából joggal merül fel a kérdés: Lehetne ez kevesebb? Na ugye, hogy nem!

Rajong, követ:
https://www.facebook.com/dongattohc
Letölt, hallgat, pólót, CD-t rendel:
https://www.dongatto.com/

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás