Deathstars: The Perfect Cult (2014)

Mindig is szimpatizáltam a svéd arcokkal, bandákkal, ugyanis odafenn északon valahogy nagyon tudják, mi fán terem a rákenroll és a metál. A Deathstars-ékat is az első pillanattól fogva kedvelem, ugyanis ez a goth-electro-dark-glam-sleaze egyveleg, amit nyomnak baromira el tudja kapni a hangulatomat. Vártam a The Perfect Cult lemezt nagyon, ugyanis a Night, Electric Night óta azért eltelt bő fél dekád. Manapság pedig 5 évet várni két lemez között, az olyan, mintha feloszlanál. Ilyenkor nagyon bika hanganyag kell.

Az elsőnek kidobott klipnóta, az All The Devils Toys kiváló nóta, a hangzás is nagyon bivaly volt, így igencsak bizakodva vártam a korongot. Az első három lemezt nagyon csípem, és kicsit tartottam attól, hogy Cat Casino kilépése miatt másabb lesz a megközelítés. Valahol ez bejött, ugyanis mintha kicsit másabb lenne a hangulat, illetve az egész zene más hangulatot pedzegetne, mint eddig. Nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miben, de picit akkor is másabb az új Deathstars, mint az első három. Sokkal erősebbnek, egységesebbnek érzem őket, és ez süt a dalokból is. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a kevesebb több vezérelv alapján mindössze tíz szám található az alap kiadáson, és az extra változatokon is csak remixek és vagy instrumentális változatok kaptak helyet.

A borító képe, és ezzel együtt a booklet remekül visszaadja a zene hangulatát, ez is telitalálat lett. A hangzás, mint azt a felvezetőből is leszűrhettük, kiváló. Vastagon a legjobb sound eddig a csapattól. A hangulat is kellőképpen ingadozik, sosem lehet tudni, éppen mit várhatunk a következő daltól. Engem még 10-12. hallgatásnál is meglep az All The Devils Toys után a Ghost Reviver például.

Fasza lemez lett a The Perfect Cult, valóban alakul a Tökéletes Kultusz stászuk nálam is, remélem a következőre nem kell öt évet várni. Azt már most borítékolom, hogy október 20-án ott leszek az A38-on is, hogy elcsíphessem Őket élőben! Sose rosszabb lemezt! (A képen is látható rózsaszín bakelitet pedig be kell szerezzem a cd mellé!)

Csúcspont(ok): Track, Crush & Prevail, Temple Of The Insects, Asphalt Wings, All The Devils Toys, Explode
Mélypont(ok): Noise Cuts (ez is jó nóta, de az előtte lévő 9 köröket ver rá.)

Köszönet a cd-ért az esztergomi Babits Könyvesboltnak!

10/9,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás