C.Y.D. (Esztergom Hardcore): Here Comes The Bastards EP (2014)

Nehéz dolga van az egyszeri embernek, amikor olyan zenekarról ír, aminek szinte a megszületésétől nyomon követi a sorsát, és majdnem minden koncertjén jelen volt, dalait az élő performanszokról nagyon is jól ismeri. Amikor közeledett az EP megjelenése, már kikerültek az első előzetesek egyszerre voltam bizakodó, izgatott és kicsit félénk. Az a nyers energia, ami a C.Y.D: fellépéseken a koncertlátogató felé irányul, az vajon át fog jönni a CD-ről is?

Aztán kikerült az (félig) címadó nóta, a We Are Fuckin Bastards, és el is foszlottak a kételyeim. Örülök, hogy a srácok nem siették el a stúdiózást, nem kapkodtak vele, hagyták, hogy kiforrja magát az anyag, így az nem szenved az idehaza oly gyakori demo-szindrómában. (Értsd: gyenge, szar hangzás, semmilyen dalok, nulla kidolgozottság). Helyette inkább jól átgondolt, kerek dalokat kapunk, amiknél ez az átgondoltság, és kidolgozottság nem megy a jó értelemben vett nyersesség hatására. Ez az EP ugyanis olyan, mintha a kilencvenes évek elején íródott volna, és ez lenne az újra felvett, remasterelt változat. Nem poros, nem avíttas, hanem jó értelemben vett öreg iskola. Az elejétől, a végéig. Nem kezdek el hatásokat kiemelni, mert az inkább akkor szokott beugrani a buksimba, ha valami konkrétan emlékeztet valamire, illetve enyhe nyúlás-íze van a történetnek, ám ezúttal nem érzek semmi ilyesmit. A hatások maga a 90-es évek. A megszólalás tehát penge, a dalok önmagukért beszélnek (itt picit sajnálom, hogy a másik két kész dal nem került rá), a szövegek is jók, mi kell még frankó debüthöz? Semmi. Egy országos turné. Ami szintén születőben van már! 🙂
Kapunk tehát hat dalt, ami a fasza megszólaláson túl (természetesen vannak apró-cseprő hibák, viszont mivel debütanyagról van szó, szívesen átsiklok az ilyesmik felett) és az energiabombán túl nem reformálja meg a műfajt, viszont ismét felteszi Esztergomot a hard-core térképre. Ha ügyes a brigád, márpedig eléggé úgy fest a dolog eddig, akkor nem csak azt fogják mondani: Esztergom? Ahol a Madball is fellépett? Hanem azt: Esztergom? Igeeeeeeen, C(hoose) Y(our) D(eztiny)! Kiváncsian várom a hovatovábbot! Továbbra is igyekszem minden koncertre elmenni, és tiszta szívből szorítok a srácoknak! Esztergom hardcore!!!

Nem emelek ki dalokat, mert nincs értelme kiemelni egyet sem, egységes és erős anyag ez, aminek a végére egy (fél)kövér tízest odavágok!

10/10

https://www.facebook.com/chooseyourdeztiny

https://www.facebook.com/chooseyourdeztiny

https://www.reverbnation.com/cydesztergomhardcore/album/76761-here-come-the-bastards

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás