Csakazértis, AWS, Dorothy, Delight Inc. koncert, Esztergom, Sportalsó, 2013.12.06.

A Mikulás egy elég masszív bulit rakott a puttonyába, hogy aztán elhozza nekünk a Sportalsóba. Már amióta leegyeztettem Balázzsal (Csakazértis basszer) a bulit, azóta erre vártam. A karácsonyi hajtás már eléggé kezd lefárasztani, ennek ellenére akkora energiabomba volt az este, hogy el is felejtkeztem a fáradtságról!

Az estét a helybéli reménység, Delight Inc kezdte. A srácok már másodszor voltak a Sportalsó színpadán, és ezúttal még jobban tetszettek, mint az előző alkalommal. Hatalmas potenciál van a muzsikájukban, melyet leginkább egy kellemes funky-poprock elegyként tudnék leírni. Hallani a performanszon, hogy tanult muzsikusokról beszélünk, nincsenek szögletes, átgondolatlan részek. Buksi énekét külön ki kell emeljem, ugyanis hangja meglepően kellemes, lágy tónusa ellenére is erőteljes és letaglózó. Ami mellett szintén nem lehet elmenni, az Balogh Olivér basszusjátéka. Kiváló, ahogy a hangszerével bánik! Remélem, hogy hamarosan érkezik az első hangzóanyaguk, illetve egy jó manager (akár én) kihozza a maximumot a csapatból. Garantálom, hogy tele lenne velük a média!
https://www.facebook.com/pages/Delight-Inc/534646379914776
https://www.reverbnation.com/delightinc/song/18510297-wild-demo

A másodikként a Dorothy zenekar lépett a deszkákra. Láttam már a csajokat élőben, Tatabányán, a Road vendégeként, és akkor nagyon meggyőző volt a színpadi produktum. Volt olyan, aki mosolygott nekem, hogy női banda, ugyanmár, de mondtam Neki, hogy várja ki a végét. Én tudtam, hogy a csajok nem ismernek tréfát, ha zenéről van szó.  (Ráadásul a gyertek közelebb rigmus sem volt még ennyire gyorsan ható a Sportalsóban szerintem…) Örülök, hogy a program gerince ezúttal is saját dalokra épült, ugyanis bitang erősek ezek a nóták. Ennél a hármasnál azt érzem, hogy nem a küllemmel akarnak közönséget hódítani, hiszen az imázs csak a ráadás, a zene dominál. Nekem több alkalommal is eszembe ötlött a Crucified Barbara, ám nem is annyira a zenéről, mint inkább az összerakottságról, az összhangról. Akárcsak a Delight Inc-ben, úgy csajokban is ott a lehetőség arra, hogy először itthon, tisztán női zenekarként meghódítsák a hímsoviniszta rockszakmát. Nagyon remélem, hogy ez hamarosan be is következik! A négy publikált daluk mellett kaptunk még pár sajátot, egy Nirvana (Smells Like Teen Spirit) és két Tankcsapda feldolgozást is (Magzat a méhben és Gyűrd össze a lepedőt velem), bár én személy szerint jobban pörögtem a saját dalokra. Amikor vége lett a bulinak, arra gondoltam, hogy az AWS-nek eléggé fel lett adva a lecke, hiszen Dodó, Klo és Brigi nagyon magasra tették a lécet.
https://www.facebook.com/DorothyZenekar?fref=ts
https://www.facebook.com/DorothyZenekar/app_178091127385?ref=ts

Az est vesztese nálam egyértelműen az AWS zenekar volt. Erős volt a bulijuk, de valahogy nem tudott magával ragadni a koncertjük. Vettem egy cd-t is tőlük, hátha csak ott nem kapott el a hangulat, majd a napokban meghallgatom, hiszen lehet csak a fáradtság tetőzött nálam akkor. Bocsi srácok, legközelebb kicsit jobban kielemzem a bulit!
https://www.facebook.com/awsofficial?fref=ts

Aztán következett számomra az est fénypontja! A Csakazértis zenekar itthonról egy hatalmas favoritom. Mikor a régi felállás szétszéledt, elég rendesen elkeseredtem. Aztán az első, már Rencsivel készült dalnál (Én irányítom) kicsit el is keseredtem, hogy hol a rap??! Aztán egyre kevésbé kezdett hiányozni, manapság pedig már szinte nem is hallgatom az első lemezt. Renátó személyében találtak egy kiváló frontembert, aki kibaszott jó szövegeket ír, amik mögött nagyon komoly mögöttes tartalom rejtőzik. Érdemes kicsit kielemezgetni őket! Engem például egy nagyon sötét korszakon vezetett keresztül a Csak játék EP. Szerintem ma nem ilyen lennék, ha ezek a szövegek nem terelik pozitív irányba az életem.

Nagyon meglepett, hogy a kedvenc dalommal, a Mondd el!-el nyitottak. Méregerős kezdés, ugyanis szerintem ez a nóta mindent tartalmaz, ami a zenekart valaha is jellemezte, nagyon mély szöveggel. A sound, ahogy élőben is megszólalnak a srácok annyira a fülembe tud ragadni, hogy képes vagyok két napig csak az EP-t pörgetni.  Az új lemezről kapott előzetes dalok alapján azt kell mondanom: méregerős lemez van születőben. Már a klipesített Kiben Bízol? is baszottul ütött, de az Egy ponton túl, vagy a zárszóként eljátszott Tekerd fel egyszerűen zseniális.

Nagyon sajnáltam, hogy nem voltunk sokan, másnap meló volt ugyebár, semmi szabadszombat. Ennek ellenére egyik zenekarnál sem éreztem, hogy zavarná Őket ez. Csakazértisék színpadfelszántó, emberek között rohangáló előadása pedig különösen tetszett. Meghaltak a színpadon a hallgatókért. Imádom őket! Pénteken irány is Tatabányára, mert hát miért nem, ha nem Csakazértis?
https://www.facebook.com/csakazertis
https://www.youtube.com/user/Csakazertiszenekar?feature=watch

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás