Book of Shadows: Act I. (2015)

Szeretem, amikor olyan anyagok landolnak a (jelen esetben sajnos csak a virtuális) postaládámban, amik évek óta dédelgetett szerelemgyerekek, projektek. A Book of Shadows is ez a kategória lehet valahol, hiszen csupa olyan arcból áll, akiket jobbnál jobb zenekarokban már láthattunk előtte (Doghitters, RKH-Rózsaszín kutyaharapás, Wackor, stb.). Az a szép ebben, hogy az ember már itt felállít egy elvárást önmagában, hogy mégis mit várhat a muzsikától. Majd odabiggyesztik a levél végére: tudod milyen zene ez? Nekünk olyan, mint a… Á, inkább hallgasd meg, és majd Te megmondod! Na kérem, nekem sem kellett további noszogatás…

Valahogy azt hittem, ezek az arcok, ez a név, és ezek a dalcímek, majd valami stoner/doom/sludge egyveleggel fogják letolni az arcomat, ám ehelyett a nyitó For a Better Day (és később a többi is) egy akusztikus, de mégis érezhetően rockos lüktetésű téma, felszabadult, erőteljes énektémákkal. A második, gina címre hallgató dal egy kicsit merengősebb, borongósabb, de azonnal dúdolható dal, amit simán el tudok képzelni betétként valami amcsi road movieban. A harmadik, és egyben utolsó track, a Never Ends kezdése akkora country, és annyira pop/country egyveleg végig, a lehető legpozitívabb értelemben, hogy libabőr, minden alkalommal! Nekem ez a dal viszi a pálmát magasan!

Ezeken túlmenve milyen a muzsika? Lala azt mondta, hogy neki sokszor a Kid Rock ugrik be róla, nekem inkább az örök harcostársa, Uncle Kracker, de néhol még a Lynyrd Skynyrd, vagy Alan Jackson és David Allen Coe, sőt néhol még Johnny Cash is. Ugyanakkor nem sütném rá a dalokra sem a country, sem a southern, sem semmilyen más stílusmegjelölést. Talán a lelazult örömzene az, ami a leginkább betakarja ezt a 3 dalos bemutatkozást.

Ami viszont szintén nagyon fontos, és megjegyzendő dolog: anno, a magyar nyelvű klipjükkel ismertem meg a csapatot, és egy kicsit féltem is az angolra váltástól, ám utólag azt kell mondanom: amennyire bátor, annyira helyes döntés volt. Sokkal jobban ülnek a dalok angolul.
Ezen felül a hangzás (Gondolom WackorMiki tehet róla, az Ő füle pedig arany.), a hangszerelés, az összhatás nagyon pozitív. A szövegekben nem mélyedtem el annyira, viszont az fontos, hogy számomra valami hihetetlen életöröm és pozitivitás sugárzik még a szomorkásabb hangulatú dalokból is. Kicsit olyan ez, mint a félig happy end a filmek végén. Lehet hogy a főszereplő meghal, de a világ megmenekül, ha értitek, mire gondolok. 🙂
Angol:


Magyar:

Száz szónak is egy a vége: A Book of Shadows az év egyik legnagyobb meglepetése számomra. Nem csak zeneileg, hanem minden szempontból. Nagyon egyben vagy a produktum, és bár három dal semmire sem elég szinte, mégis azt mondom, hogy nagyon várom a lemezt. (Arra esetleg egy-egy dal rockosabb remixe ráférhet? Kíváncsi lennék arra is…) Nem bánnám, ha a sok gumi alternatív zene mellett felfedezné Őket valamelyik rádió, és letolná párszor ezt az EP-t. Megérdemli, ahogy a hallgatók is némi igényes, mégis lazítós muzsikát. Ez ugyanis kérem az, méghozzá a legjobb fajtából!

10/9. (Majd a lemeznél remélem felcsúszik maximumra.)

Rajong, követ:
https://www.facebook.com/pages/Book-of-Shadows/1432692776943420?ref=ts&fref=ts

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás