Bohemian Betyars interjú

2010. március 5. (Péntek, Moly)
Te hallottál már a Bohemian Betyars nevû formációról? Nem? Hát én sem. Pedig már egy éve léteznek, és az aznap esti színpadi teljesítményük alapján már most sztároknak kellene lenniük. A betyárpunk zenekar hegedûs -vokalistáját, Mátét faggattam egy nagyon gyors villáminterjúban.

Mindenek elõtt, aki nem ismeri a Bohemian Betyars-t, hogyan mutatnád be pár szóval?
– Magyar, balkáni és cigány népzenét keverünk punkkal és rockkal. Lényegében ennyi. Gogol Bordello-t aki ismeri, mi is olyasmi vagyunk, azzal az iránnyal indultunk, és próbáltuk megtalálni a saját hangunkat itt Magyarországon.
Hogy jött a névválasztás?
– Hú, hát a névválasztás az nagyon, nagyon fura dolog volt. Nagyon sokat veszekedtünk, ami tényleg visszaadja az egész életérzést. Végülis a Bohemian lényegében az egész életmód. Buli van, csajok vannak, pia, meg minden. A betyár, lényegében annyi, hogy is mondjam, magyar vonatkozásban a legelsõ punkok voltak. Kívülállók voltak, akik nem törõdtek a rendszerrel. Ezért lettünk Bohemian Betyars.
Mikor alakultatok?
– Egy éve alakultunk.
Van valamilyen hangzóanyagotok?
– Felvettünk már négy számot, ami kinn is van a myspace-ünkön. Próbáljuk felvenni az összeset, mert sok számunk van, csak hát az idõ…
Aki olyan hülye, mint én, és szeretne eredeti cd-t vásárolni, hol tud hozzájutni? A koncerteken kívül természetesen.
Végleges cd az õsszel lesz kb., de ilyen demo-féle, 5-6 számos papírtokos cd már lesz áprilisban is szerintem. És ezt koncertek után fogjuk árulni.
Lemezen kívül tervek a közeljövõre?
– Szeretnénk az összes fesztiválra eljutni, (itt Paddy belekiabál a diktafonba: „Itt õrült elmék vannak!!!”, majd Máté helyesel:) õrült, õrült! (nevet) Azon kívül amerikai turnék. (nevet) Nem, csak a fesztiválok.
Kimaradt valami?
– Mibõl maradt ki mi? (nevet)
Az interjúból. (nevetek) Valamit hozzátennél még?
– Aki szereti az ilyen zenét, a bulit, a magyar népzenét egy kicsit átdolgozva, az jöjjön el a koncertünkre, és meglátja, hogy tetszik-e, vagy nem.
Üzensz valamit az Olvasóinknak?
– Azt üzenem, hogy rakenroll! (nevet) És köszönöm szépen!

(A kimaradt két kérdést a Paddy and the Rats interjúban olvashatjátok!) 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás