Az Anchorless Bodies és a Satelles közös, élő splitlemeze, a Live at Lahmacun Radio április 28.-án jelenik meg!

Április 28-án megosztott lemezt ad ki két magyar melodikus hardcore/punk zenekar, az Anchorless Bodies és a Satelles. A Live at Lahmacun Radio egy klasszikus értelemben vett rádiós élő felvétel egy olyan világban, amikor a klasszikus értelemben vett, a fősodortól és állami támogatások világától távol eső, társadalmi és politikai kérdésekben aktív zenekaroknak már nincs keresnivalója jóformán semmilyen hullámhosszon sem.A két zenekar februárban költözött be egy napra a Lahmacun stúdiójába, hogy teljesen élőben rögzíthessen közösen öt dalt.

A spliten öt dal hallható, az Anchorless Bodies a nemrég megjelent nagylemezéről, míg az idén tizedik évfordulóját ünneplő Satelles a meglévő dalaiból válogatott, míg a felvételt egy Hátsó szándék átirat, a Fiatalon nincsen szép halál zárja.

A két zenekar számára nem ismeretlen formátum a split: az Anchorless Bodies még 2015-ben adott ki hasonló felvételt a Bury What’s Left és a Dryvia társaságában, míg a Satelles 2019-ben a Nemecsek oldalán jelentetett meg ilyen kiadványt jótékony céllal. A mostani felvételen olyan dalok kerültek rögzítésre, amik nem ismeretlenek a zenekarok közösségének.
Az Anchorless Bodies legutóbbi nagylemezének, a Lélekhozó esőnek két dalát szólaltatta meg: az Otthonban Bokis Balázs, a Satelles frontembere, míg a Körbeért hajnalok élő felvételében is Szandai Dániel működik közre. Az album áprilisban limitált bakeliten is megjelent, elővételben pedig majdnem minden példány gazdára is talált már.

Az idén fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Satelles két régebbi felvétellel és egy Hátsó szándék feldolgozással rukkol most elő. A ‘Fiatalon nincsen szép halál’ élőben az Aurórában debütált még februárban, teltház előtt, de a zenekar szerette volna élőben is rögzíteni ezt a felvételt.

“Ami a Shai Huludnak a Linoleum, az nekünk ez a Hátsó szándék dal.”

– mondta a zenekar, utalva arra, hogy jelen esetben is egy generációs értelemben meghatározó punk rock dal kapott új, mégis tiszteletteljes megszólalást, amiben az Anchorless Bodies frontembere, Pap Márton is közreműködik, csakúgy, mint az Our Father, Premonition élő felvételében. A felvétel mindkét zenekar esetében a lehető legtermészetesebb formáját őrizte meg, elkerülve az érdemi utómunkákat: ami hamiskás, az hamiskás, ami csúszik, az csúszik, de közben a felvétel mégis lélegzik, él, és nem állít valótlant egy pillanatában sem.

A kiadvány borítóját egy ázsiai grafikus, Future Ceremony készítette, aki többek között a One Step Closernek és a Turnstile-nak is készített már mintákat. A lemezborítóval azt szerette volna megragadni, hogy a rádiózás szenvedélyét a háttérben milyen mechanikus berendezések irányítják, miközben a borítóval szerette volna megidézni a nyolcvanas évek bootleg-hangulatát, ennek tudhatóak be az újrarajzolt zenekari logók is.

 

A Lahmacun Rádió stúdiójában még február során, teljesen élőben rögzített felvételt az Anchorless Bodies és Gál Máté keverték, a felvételek Bíró Marcival készültek, a mozgóképanyagot és azok utómunkáját pedig az Azkollektíva (Fürst Bence és Fürst Luca) készítette, míg a kiadványból származó profitot a zenekarok a rádió működésére ajánlották fel.

“Nagyon kevés olyan független csatorna maradt, mint a Lahmacun, és felelősséget éreztünk abban, hogy segíthessünk abban, hogy láthatóvá váljon a szerkesztőség munkája.”

– mondták erről a zenekarok, akik június 23-án közösen adnak koncertet a Dürer Kertben, az új EP-jét bemutató Petofi vendégeként, továbbá a Heartlapse is itt mutatja majd be legfrissebb dalát.

A Live at Lahmacun Radio multilinkje itt található:
https://beneatthesky.bfan.link/live-at-lahmacun-radio 

Anchorless Bodies
Facebook: https://www.facebook.com/anchorlessbodies
Instagram: https://www.instagram.com/anchorless_bodies
YouTube: https://www.youtube.com/@AnchorlessBodies 

Satelles
Facebook: https://www.facebook.com/satellesband
Instagram: https://www.instagram.com/satellesband
YouTube: https://www.youtube.com/@STICKASAPACK 

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás