Nehéz helyzetben voltam ezzel a lemezzel. A Veszettség klipje nagyon bejött, a szám meg pláne. Az Awful-beateket imádom, a stylo is mocskosul fekszik, csak az volt a kérdés, hogy egy lemezen keresztül működni fog-e az idegbetegség. Hát nem. De nem azért, mert a lemez rossz. Akkor mégis miért?

Nos, kérem szépen azért, mert ez a lemez sokkal több, mint végig idegbeteg-veszett rap. Olyannyira nem, hogy rettenetesen elcsodálkoztam, mikor beraktam a korongot a lejátszóba egy héttel ezelőtt. Abban a kitüntetett helyzetben voltam ugyanis, hogy bő egy héttel a megjelenés előtt a teljes korongot megkaptam Awfultól véleményezésre. A promomix alapján élt bennem egy kép, hogy kábé mit várhatok. Ez a kép már a címadó dal után összeomlott teljesen.

Amit a korongon hallunk az nem más, mint igazi, hamisítatlan, ols-school rap muzsika. Gengszter, de társadalomkritikus, társadalomkritikus, de gengszter. Nem keveredik ellentmondásba saját magával, és végig érvényesül a ki nem mondott koncepció: Faszba a sok beteg állattal!

Nyilván többről van itt szó ennél. A „mindenkimegmondóköcsögkritikusa” szerint csak alantas mainstream hip-hopnak bélyegzett Awful egy tiszteletteljesen kinyújtott középső ujjat mutat a világnak a Veszettséggel. A beatek minden esetben harmonizálnak a szövegekkel,a hangzás kibaszott jó,  a borító zseniális, a lemez változatos, izgalmas, és végig őszinte. Mi kellhet még? Nekem ugyan semmi.  A featek között vsn, amit én lehagytam volna, de ez már csak a kötelező kukacoskodásom!

A Veszettség egy változatos, pörgős, kibaszott jó szövegekkel telepakolt 10 pontos lemez! Aki nem hiszi, győződjön meg róla!

Megint úgy érzem, lesz, aki azt hiszi, megkértek, hogy ilyet írjak a lemezről. 😀

Ami viszont tagadhatatlan: 2012 eddigi legjobb rap korongja megérkezett!!!

Csúcspont(ok): Hol a mérték? (A legnagyobb favorit! Klipet neki!), Veszettség, Ha magadra ismersz, Minden szinten más, Mindig bízni kell, Égsz meg, Neked mi a lényeg, Horror, Minden egyre szarabb

Mélypont(ok): Szosztár (ez az egyetlen, ami nem nyerte el a tetszésem. azért ez nem rossz arány! 😀

 

10/10 De kibaszott vastagon!!!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás