A 9MM zenekar totálisan elkerülte a figyelmem eddig a lemezig. Nagyon szeretem a mocskos, karcos, punk-rock muzsikákat, a német színtérre kiemelten figyelek, valahogy mégis elmentek eddig mellettem. Mivel nagyon tetszett a címadó nóta klipje, meg a jópofa borító, gondoltam teszek egy próbát velük és a lemezzel.

A Nitro Killers már a csapat hatodik lemeze a sorban. Elsőre szerintem mindenkinek furcsa lesz, hogy a szövegek nagyobb része németül van, minimális angol szó, illetve kifejezés van a sorok közé szúrva. Mivel én németül talán még többet és jobban tudok, mint angolul, így ez engem cseppet sem zavart, inkább jókat mosolyogtam a túlzó, már-már Steel Panther-esen komikus szövegeken. Az intróként funkcionáló Für Eine Handvoll egy klasszikus Morricone téma gitárra átültetve, rendkívül ízlésesen, iszonyat feelinggel. Az utána következő Ole, Via La Fiesta egy klasszikus punk-rock téma, hatalmas kórussal, és minden rádióbarátsága ellenére is azt mondom, hogy egy jól sikerült darab. Az album legjobb dala azonban kétség kívül a remek klippel rendelkező címadó Nitro Killers, ami ha nem németül lenne, már-már Motörhead is lehetne, a szóló benne pedig kifejezetten odacsap. Meg is állapítottam, hogy ilyen kezdéssel simán el lehet adni egy lemezt, viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy a további dalok között már nem akadnak ilyen jók. A spártai harcosoknak írt 300 Manner, vagy a kellemesen középtempós Ohne Dich, a kicsit metálosabb riffel ellátott, himnikus Denunzianten, mind slágerek. Üresjáratot nem igazán találtam, de vannak kevésbé fogós, lassan érő dalok. A 11 dal és az intro viszont egy korrekt összképet mutat, egységes és erős, még a gyengeségei ellenére is. A hangzás mondjuk lehetne kicsit erősebb, vagy koszosabb, ez a középállapot nem az igazi.


Az biztos, hogy egy-egy motoros találkozón, vagy mocskos (azt már nyilván nem írhatom, hogy füstös) klubban óriási feeling lehet egy 9MM koncert. Ez a Motörhead, Sex Pistols, Die Arzte, Die Toten Hosen, Chrome Division keverék banda úgy vélem nem véletlenül rendelkezik közel 35000 likeolóval a Facebook-on. Nyilván ez egy Németország méretű helyen nem olyan nagy szám, mint nálunk, ám így is azt mondom: érdemes beruházni erre a lemezre. Én már a többit is megrendeltem! Nos, mit gondoltok?

Csúcspont(ok): Nitro Killers, 300 Manner, Für Eine Handvoll, Denunzianten
Mélypont(ok): Rossz dal nagyon nincs, inkább csak kevésbé karakteresek.

10/8 A 9MM gyorsan belopta magát a szívembe, bármennyire pózerek is a srácok, attól még szimpatikus, amit csinálnak!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás