(Zenekritika)

Szerintem az RTM fanok közül kevesen várták annyira ezt a korongot, mint én. Ennek oka igen prózai: Kamion kibaszott jó. Legalábbis szerintem. Ez az EP is engem támaszt alá.
Mondjuk, azt elõre kell bocsátani, hogy akinek Zsolti Oldschool Shit EP-je nem tetszett, az itt sem fogja megtalálni számítását, mert ez az OS testvérének is tekinthetõ. Minden értelemben. Az alapok (Deal Beatz, Killa Tilla, Awful, Fira keze munkája) is inkább a '90-es évek elejét juttatják eszembe, vagyis ez is old school ízû muzsikák gyûjteménye.

Ric$ - 2011-04-11

(Zenekritika)

Mikor elõször hallottam a Fülke formációról nem igazán jött be, amit csinálnak. Ennek oka nemes egyszerûséggel annyi, hogy számomra underground-os a muzsikájuk, amit nem én nem kedvelek. Ellenben ez a z EP mûködik. Sõt. Bár ez elsõre nem volt egyértelmû. A RTM klip kiváló, a szám is alap, ez egyértelmû, egy kivételes brigád remekmûve. Ám, amiért nem volt egyértelmû, az a nyitány. Szerintem a korong leggyengébb dala kapta a rendkívül nehéz hangulatalapozó szerepet. De a negatívumokról ennyi elég is, hiszen többet nem nagyon tudok felhozni.

Ric$ - 2011-04-11

(Zenekritika)

Régi adósságot törlesztek ezzel a kritikával, ugyanis a nagysikerû Revolúció kritika után ígértem meg pár embernek, hogy kivesézem ezt a lemezt is! Alig egy évvel az elõzõ anyag után meg is érkezett az RP újabb gyöngyszeme, a Bongólia. Ráadásul mindjárt két változatban: mesés és mesétlen. A mesés változatban minden nóta elején hallható egy kis szösszenet, amely által az album koncepciója jobban összeáll. Én mindkét változatot kedvelem, ám a mindennapi jövésmenésben inkább a mesétlen szokott szórakoztatni. Az vitathatatlan, hogy magasra került a mérce legutóbb, így elég nagy elvárásokkal álltam neki ennek a lemeznek is. És nem is csalódtam benne. Azt kaptam, amit vártam. Talán még egy kicsit többet is!

Ric$ - 2011-03-29

(Zenekritika)

Ezen az oldalon Bencével sosem törekedtünk az aktualitásra, ám most szeretnénk ezen picit változtatni. Ennek elsõ jeleként igyekszem/igyekszünk aktuálisabb dolgokról írni. Ezen sorozat elsõ részeként a Bikini zenekar új nagylemezét veszem górcsõ alá.

Ric$ - 2011-03-29

(Zenekritika)

Nehéz szívvel álltam neki ennek a korongnak. Az elõzetes gyanánt megnézett klip finoman szólva nem gyõzött meg, gondoltam a lemeznek talán sikerül. Fõ hatásként mindenhol a Buckcherry került elõ, legalábbis azokban az interjúkban, amiket én olvastam. Lehet, bennem van a hiba, de én ezt egyáltalán nem érzem. Sehol, semmiben.

Ric$ - 2011-03-29

[211 - 215]