(Zenekritika)

Volt egyszer egy Dirty nevezetű zenekar, amibe az ex-Rómeó Vérzik gitáros, illetve Vazul Vére rockopera agytröszt Ermi is beszállt. Nos, a Santa Muerte gyakorlatilag ugyanez a zenekar, annyi különbséggel, hogy a tagcserék következtében módosult a zenei irányvonal is, így jobbnak látták, ha nevet váltanak. (Nem is baj, a Dirty szerintem sem volt túl szerencsés név, függetlenül attól, hogy érthető volt a miértje. Ugyanis ha valakinek nem lenne tiszta, akkor a Dirty a szép emlékű Dirty Dance második lemezét rögzítő felállásának projektje Ermivel kvázi, hiszen a Csipás felállás pár éve újra aktív, Ők pedig más néven, külön választva nyomultak így.)

Ric$ - 2018-11-29

(Zenekritika)

Aki ismer, az pontosan tudja, hogy mekkora rajongója vagyok Matyi munkásságának. Legyen szó a Sex Action-ről, Action-ről, F.O. System-ről, MAB-ról, vagy akár az Agnus Dei-ről. Ennek ellenére az előző lemeze, a Karma nem annyira kapott el és a mai napig nem vagyunk túl szoros kapcsolatban. Éppen ezért egyszerre örültem és lettem kicsit szkeptikus, mikor a Lélegzet megjelenési dátuma kikerült. Örültem, mert mindig öröm egy új lemez Matyi kezei közül és voltam szkeptikus, mert az akusztikus lemezeket sosem tartottam annyira nyerő ötletnek.

Ric$ - 2018-11-12

(Zenekritika)

Volt anno egy szép reményű zenekar, az F.O.T.B., ami végül pont akkor állt a földbe, amikor már kezdték rájuk felkapni a fejüket az emberek. Sok-sok évvel ezután úgy gondolta Pócsi István énekes, hogy újra énekelnie kellene. Ez már önmagában kellően impozáns, ha valaki ismeri a fent említett zenekart, viszont ha valaki megnézi a Tiszta lap közreműködőinek névsorát, még inkább kíváncsi lesz, ebben biztos vagyok.

Ric$ - 2018-10-18

(Zenekritika)

A dorogi Headstock nem annyira fiatal csapat, mint amilyennek tűnik. Évek óta rendszeresen turnéznak, aktívan kiveszik a részük a hazai pop-punk érából, és most érezték úgy, hogy ideje kiadni az első nagylemezüket is. Nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen ez a lemez percek alatt repít a tavaszból a nyárba.

Ric$ - 2018-10-05

(Zenekritika)


A tavalyi, igencsak vegyesen fogadott Linkin Park lemez és Chester Bennington tragikus öngyilkossága után az LP zenei agya szólólemezzel jelentkezett. Ahhoz szerintem nem kell különösebb jóstehetség, hogy belássuk: a Linkin Park-nak ezzel (talán helyesen) vége, így logikus volt ez a szólólemez. Már csak az volt a kérdés, hogy sikerült? És persze az, hogy milyen zene is lesz rajta?

Ric$ - 2018-08-22

[11 - 15]