(Zenekritika)

Szeretem, amikor olyan anyagok landolnak a (jelen esetben sajnos csak a virtuális) postaládámban, amik évek óta dédelgetett szerelemgyerekek, projektek. A Book of Shadows is ez a kategória lehet valahol, hiszen csupa olyan arcból áll, akiket jobbnál jobb zenekarokban már láthattunk előtte (Doghitters, RKH-Rózsaszín kutyaharapás, Wackor, stb.). Az a szép ebben, hogy az ember már itt felállít egy elvárást önmagában, hogy mégis mit várhat a muzsikától. Majd odabiggyesztik a levél végére: tudod milyen zene ez? Nekünk olyan, mint a... Á, inkább hallgasd meg, és majd Te megmondod! Na kérem, nekem sem kellett további noszogatás...

Ric$ - 2015-04-10

(Zenekritika)


A hazai folk-rock közeg nekem mindig is kicsit érdekes volt, ugyanis nem sikerült eddig igazán jól és érdekesen átültetni a népdalkincseinket a keményebb zenei világba. Aztán a Palmetta és a Virrasztók felbukkanásával kicsit fellélegeztem, hogy na, ebből talán lesz valami. És lett is. Két Palmetta lemez után úgy érezte a csapat, hogy ideje egy akusztikus megközelítésű anyagnak, és itt már egy picit izgatott is voltam, ugyanis ezek a dalok éppen a rockos, esetenként metálos jellegüktől voltak erősek. Vajon mit fognak adni az új hangszereléssel?

Ric$ - 2015-03-12

(Zenekritika)

Bármekkora veterán a hazai HitRock zenekar, le merem fogadni, hogy sokan nem hallottak még a csapatról. Jómagam is csak néhány éve fedeztem fel őket, és nagyon örültem Neki, hogy ez a koncertlemez a Hammer Records égisze alatt juthat el az emberekhez. Hátha így egy kicsit nagyobb réteget lesz képes megszólítani.

Ric$ - 2015-02-27

(Zenekritika)

Ki gondolná, hogy az előző koncertlemez, a Zombie Live már 8 éves? Pedig bizony annyi... Azóta kijött két remekül sikerült sorlemez, tele maxpontos dalokkal, és ugyan tavaly végre megkapták a fanok a hőn áhított koncert DVD/Blu-ray-t is, ezt megfejelte Rob bácsi egy más bulit, bulikat tartalmazó CD-vel is. Hálás köszönet érte!

Ric$ - 2015-02-27

(Zenekritika)

Robert James Ritchie, alias Kid Rock volt már minden, csak akasztott ember nem. Karrierje nem tegnap indult, és a korai Beastie Boys-féle örökségen elindult rappesdi után Ő is meglovagolta a rap-rock/rap-metal őrületet, és hatalmas sztár lett odaát a tengerentúlon. Neve manapság is eléggé jól cseng, képes lemezt is eladni, és zenéje is inkább country-rock, mint rap, vagy metál. Három évvel az előző, Rebel Soul című lemeze után megérkezett az Első Csók is.

Ric$ - 2015-02-26

[106 - 110]