X-Men: Az Elsõk (X-Men: First Class – 2011)

Rendezte: Matthew Vaughn
Fõszereplõk: James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon
Történet: Vajon hogy ismerkedett meg egymással X Professzor és Magneto? Hogy jött létre a „Mutánsiskola”? Hogy sikerült megakadályozni a 3. Világháborút? Miért gyûlölték meg egymást? Most megtudod! 🙂

Valamiért soká láttam csak az X-Men filmeket. Évekkel a premier után. Nagyon tetszettek. Még a Farkas (??? Miért nem Rozsomák vazze???) is tûrhetõ volt, bár mindenképpen gyenge pont. Mikor megtudtam, hogy rebootolják a sorozatot, ráadásul a Csillagpor rendezõje ülhet a rendezõi székbe, kicsit fellelkesültem. Egészen addíg, míg meg nem láttam az elsõ képeket a szereplõkrõl. Finoman szólva nem találtam Õket megfelelõnek. El is könyveltem magamban, hogy na, ezt sem nézzük meg!

Aztán két dolog változtatta meg a véleményem. Az egyik, nagyon fontos befolyásoló tényezõ Kata unszolása volt. Õ ugyanis nagyon szereti az X-Meneket. A másik pedig a Take That: Love Love címû dalának alternatív klipje, amiben a filmbõl is látható pár képkocka. Mondtam is magamban, ez biztos nem véletlen, hogy egy ilyen kaliberû formáció is „reklámozza” a filmet. Ráadásul a többi is megvan már, ezért megvettem a filmet.

Ami a legfontosabb, mivel rebootról beszélünk, a sok helyen felhánytorgatott „logikai bukfencek” nem is feltétlenül azok! Hiszen itt újrakezdenek egy történetet, máshogy. Ezt le kell szögezni, már itt. Ugyanis ez volt az egyik, ami miatt megtetszett a film. Igazából a megtetszett nem is a legjobb szó, hiszen napokig a hatása alatt voltam. Sõt, igazából még most is ott vagyok! 🙂

Utólag kiderült, a szereplõk remekül passzolnak a karaktereikhez. (Rozsomák cameoja pedig egyenesen zseniális!) A rendezés tökéletes, még a nácis kitekintést is megbocsátom az íroknak! (Egyszer igazán kattanhatna már meg valaki a gaz komcsiktól is, nem?) A hangulat pedig egyenesen fenomenális! A hidegháborús félelmet nem is tudom, sikerült-e már valaha ennyire élethûen visszaadni. Jó, természetesen nem voltam ott, így nem tudhatom, milyen is volt az, de mindig is ilyennek képzeltem!

A kiváló összképet csak egyvalami rontja le. Ez pedig a hazai dvd kiadás! Az valami rettenetes! Elhiszem, hogy már rá kell tolni az embereket a Blue-Rayre, de ne így!!! Komolyan, nem is akarom felbaszni az agyamat rajta!

Van egy kiváló szinkron, ami ráadásul jól is szól. De hol vannak az extrák? A második lemez??? Az eddigi négy rész megérdemelte a két lemezt, ez nem? Jó, ne kapjon feknit, de egy extra lemez itt is elfért volna!!! Egy ilyen kaliberû filmnél nem csak egy kisfilmre és kivágott jelenetekre vágytam… De nyugodtan javítson ki, aki szerint nincs igazam!

 

10/10 (A film, de a kiadvány csak 10/5!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás