Tûzhányó (Vulcano – 1997)

Rendezte: Mick Jackson
Fõszereplõk:
Tommy Lee Jones, Anne Heche
Történet: Mikor egyre gyanúsabb dolgok történnek Los Angelesben, Mike Roark nyomozgatni kezd, mi is állhat a szeizmikus mozgások hátterében. Mikor rájön, hogy a város központjában egy tûzhányó készül a felszínre törni, természetesen senki nem veszi Õt komolyan. Pedig jobban tenne…
Elég viccesnek hathat ez a sztori 2011-ben. Pedig ha hiszi az ember fia, esetleg lánya, akkoriban nem voltak ilyen filmek. Sõt, csak elvétve érkeztek katasztrófafilmek. Elég elképzelhetetlen, nemde?

Akkoriban bemutatott Dante Pokla és a Tûzhányó nyitotta ezen filmek sorát. Ekkor lett a „világvégefilmeknek” is annyi, és silányultak kommersz, kereskedelmi mûfajjá. Ám ettõl még ez a film nagyon is jó! Sõt!

Tommy Lee Jones több alkalommal is bizonyított már, Anne Heche nemkülönben. A rendezés is korrekt, ami pedig a trükköket illeti, ott van, ami ma már picit elavultnak tûnhet, ám ez akkoriban csúcstechnológiának tûnt.

Sok helyen bántják, leszólják, szarozzák a Tûzhányót, ám ettõl még pionír volt a mûfajában, és pont. Mai napig szerethetõ, bár tökéletesnek nem mondható film. Ám ugyanez a magyar dvd kiadásra korántsem igaz. Szinkron nyista, pedig egész jól elkapták a fonalat vele, és extra sincs egy darab se. Ám akik szeretik az ilyen stílusú filmeket, annak kötelezõ vétel!

10/7,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás