Tetováltak Közössége - Interjú Görbe Norbert ötletgazdával
(Interjú)


Mikor nemrégiben beszélgettem Putz Martinával és figyelmembe ajánlotta az oldalt, akkor már tudtam, hogy fogunk mi kooperálni egymással. Nálunk is tetovált a szerkesztőség minden tagja, és szívünkön viseljük ezt a témát. Ezért gondoltam arra, meginterjúvolom Norbertet, aki a messzi Angliából válaszolt nekem az ArcKönyv segítségével.

- Mi adta az ötletet, hogy létrehozd az oldalt?

- Igazság szerint az eredeti ötlet nem ilyen "tág" körű lett volna. Mikor megalakultunk szimplán csoportként voltunk fenn a facebookon. Akkor az volt a célom, hogy egy szűkebb kör (ismerősök, barátok) legyen. Megosszunk egymással olyan dolgokat a tetoválás világában, amikről talán másnak nem beszélnénk. Teszem azt nagyon sokan vagyunk úgy vele, hogy sajnos mellékhatásai lehetnek. Speciel nekem is volt ilyen. Aztán egyre többen lettünk, de a hátránya az volt, hogy minden postról értesítést kapnak a tagok és ezt elég sokan szóvátették. Ekkor döntöttem úgy, hogy megcsinálom ezt az oldalt, amiről most konkrétan beszélünk, de úgymond kinyitom a nagyobb közönség felé.

- A névválasztás miértje? :)

- Ennek egyszerű az oka. Ilyet nem láttam sehol, ráadásul szerettem volna, hogy egy igazi Közösség legyen. Ahol az emberek felszabadultan beszélgetnek egymással. Ugyanis a közösségnek ez az egyik lényege.

- Mikor létrehoztad a lájkolós oldalt, gondoltad, hogy ennek ekkora keletje lesz?

- Rövid lesz a válasz: Soha! :)

- Most, hogy átléptétek a 11.000 lájkot, és egyre több ember osztja meg oldalatokat, hogy látod a jövőt, vannak valamilyen tervek, amivel még népszerűbé tudjátok tenni magatokat?

- Persze terveim vannak. Nagy célt tűztem ki magunk elé. Mivel úgy érzem, Mi vagyunk az egyetlen olyan tetkós oldal itt a facebookon, akik valóban törődnek a lájkolókkal, szeretném ha megérdemelnénk azt, hogy mi is legyünk a legtöbben. Nem kis feladat de jó úton haladunk egy a hátrányunk. Megfogadtam, hogy nem fizetek sem Facebookos reklámért sem pedig okosság-ért....Magam akarom felépíteni.

- A most kihirdetett verseny kinek az ötlete volt? A díj azért nem csekély. Ez is az úgymond törődésből fakad?

- A mostani játék az én agyam szüleménye. Sokat nem kellett rajta gondolkodni hiszen ezzel a fajta játékkal van tele minden tetkós oldal. Tán az előző játékunk egyedibb volt. A díj nem csekély igen ezt az Invictus Tattoo szalon ajánlotta fel melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Igen jól látod a törődés.... Szeretnénk nem csak képekkel, levelekkel, cikkekkel,stb... kedveskedni néha játszani is kell Azt hiszem ez a játék a 10000 lájk elérésénél éppen megfelelő volt.

- Milyen jellegű riportoktra, cikkekre ilyesmi gondolsz? Hogyan szeretnéd ezeket az oldalra helyezni?

- Jelenleg elég sok változás van nálunk admin téren de szeretném ha mindenkinek egy dolga lenne. Riportokat természetesen tetoválókkal szeretnék esetleg szalon tulajdonosokkal. A cikkeknek meg inkább az lenne a lényege ami inkább érdekfeszítő téma. Tapasztalataim alapján ez a tetováltak diszkriminációja sajnos. Még ez ellen is kitalálok valamit! :) Csak jussak haza! :D

- Bemutatnád az olvasóinknak a szerkesztőséget?

- Nem!!! :D :D

Persze. Nélkülük nem tartanánk itt
Ma sajnos megválunk az egyik Adminunktól így rajtam kívül 2-en vannak Jámbor Csaba Ő csatlakozott régebben. Őt itt ismertem meg a Közösségen. Tetszik benne, hogy nálunk Ő a szakma. 93 óta tetovál ő az ehhez kapcsolódó kérdésekben profi. Másik Admin Putz Martina Ő a legújabb gyöngyszemem. Ő Csaba lelkes támogatása mellett került hozzánk. Ő most az oldal lelke enyhén szólva felbolygatta az életet az oldalon a puszta megjelenésével... :)

- Akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy Te vagy a Főnök, de ez egy abszolút csapatmunka?

- Abszolút csapatmunka, de ezt a Főnököt inkább hanyagoljuk! :) Nélkülük nem tartanék itt. Az ötletek, háttér dolgok az enyémek Ők meg részt vesznek a végrehajtásban! :) Bár most jut eszembe a mostani játékból kimaradnak Na majd adok én nekik! :D

- Mik a terveid a közeljövőre?

- A legközelebbi terv a játék problémamentes levezetése. Nem szeretnék benne hibát ha ez sikerül akkor gondolkodom hogyan tovább.

- Üzensz valamit az Olvasóinknak?

- Természetesen. Köszönöm, hogy elolvastátok ezt az interjút és ha úgy érzitek, hogy közénk tartoztok vagy úgy gondoljátok, hogy közelebbről is megismerkednétek velem illetve a kis csapatommal akkor Facebookon megtaláltok Minket! :)

www.facebook.com/Tetovaltakkozossege

- Köszönöm az interjút! :)

Ric$ - 2013-01-28

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!