A 2019-ben alakult debreceni Steady Pluto egy bemutatkozó EP, jó pár videós anyag és néhány koncert után nagyobb sebességre kapcsolt, és megjelentette első nagylemezét More To Life címmel.

11 dal, 44 percnyi tömény garázs rock, pszichedelikus felütéssel, post-grunge hangulattal, érezhetően -és a zenekar részéről is artikuláltan- lennoni gyökerekkel.

A zenekar a maga kategóriájában egy remek banda, ami nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét – ez talán annak is köszönhető, hogy a zenekar megálmodója a Franciaországból ideköltözött Lucas Carter. A köré gyűlt hasonló ízlésű debreceni arcok – Sándor Attila (gitár), Erdei Csaba (gitár-ének) és Csontos Máté (bass, ének)-  pedig remek alkotótársaknak bizonyultak.

Már a korábbi anyagokon is átsütött egyfajta zenei játékosság, stílusokon való felülkerekedés.

Egyértelmű volt, hogy az alap mindenkinél az angolszász gitárzene és annak elágazásai, de az is világos volt minden hallgató számára, hogy a srácok közt remek a kémia, sokszínű a zenei tudás és remekül reflektálnak egymás témáira: így alapvetően egy sablonmentes, szélsőségetktől mentes, abszolút szerethető és táncolható rockzene az, ami a Steady Pluto néven megjelenik.

Ennek a folyamatnak a megkoronázása a mostani More To Life album. A termékeny próbaidőszak dalai, ötletei, próbálkozásai összeálltak, és egy remek hangzású lemezen köszönnek vissza kikristályosodott formában.

A csapat a 2010-es években indult garázs rock revival mozgalmába tökéletesen illettek volna – ezt itthon leginkább a Middlemist Red képviselte. Ők pont bejelentették, hogy szünetelnek, így lehetne egy lyukat betölteni- ezzel annyi a gond, hogy ez a zenei irány most épp megint háttérbe szorult.

A Steady Pluto késett pár évet, de mint szubkulturális jelenség, valószínűleg nagy jövő vár rájuk, hiszen ez a fajta muzsika mindig megtalálja a közönségét, mióta gitárzene a gitárzene.

Facebook oldaluk ITT érhető el, az album pedig ITT hallgatható végig.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás