SE RUHA, SE LEVEGŐ – Megérkezett az új Griffins dal és videoklip

Március 16-án debütált a Griffins zenekar negyedik videoklipje, ami a még soha nem hallott Se ruha, se levegő című dalhoz készült. A cél az volt, hogy ismét frissüljön és fejlődjön a zenekar hangzása, valamint folytassa az irányt, amit a 2014. végén megjelent Hangvonalak című dallal meghatározott, és a 2015-ös Ágyamban című, szintén videoklipes dal folytatott.

A 2012. végén alakult, akkoriban kizárólag nyers hangzással operáló Griffins fokozatosan és tudatosan építi be dalaiba az elektronikus vonalat amellett, hogy az élő hangszerek, főleg a gitár megfelelő teret kap. Ez a folyamat a Se ruha, se levegő című, frissen debütált dalban teljesedik ki, melyben rock, pop, hiphop, és trap elemek ötvöződnek.
Elmondható, hogy az eddigi legjobban összerakott és legenergikusabb Griffins dal látott napvilágot. A szám producere Krajczár Péter volt, aki a hangszerelést  végezte és zeneszerzőként működött közre a dalban. A gitártémák Kiss Pétertől, a zenekar gitárosától származnak, a dalszöveg pedig a zenekar MC-je, Németh Bence Csuvi és dobosa, Baranyai Gergő munkája.

https://www.facebook.com/thegriffinsband/

Ez ugyan már a zenekar negyedik videoklipje, de egyben az első, amelyben az imidzs vonalban a zenekar együtt, zenélés közben látható. A videó célja a dalszöveg mondanivalójának és a dal zenei hangulatának tükrözése, mely két szálon fut, így a már említett imidzs vonal mellett két külső szereplő felel a zenekar mondanivalójának közvetítéséért, ami alapvetően egy nem mindig felhőtlen, de annál erősebb férfi és nő közötti kapcsolatot mutat be. A videó egy fotóstúdióban, minimál környezetben készült, így valóban a dal által keltett hangulatra és az érzelmekre koncentrál a képvilág. A videó felvételeiért az ImagiCORE csapata felelt. A rendező Németh Dániel Kobe, az operatőr és vágó Németh Károly Kes volt.

Élőben legközelebb március 25-én, Budapesten, a GMK-ban hallható a zenekar 20:30-tól, ahol felcsendül a Se ruha, se levegő is.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás