(Ray)
(2004)

Ray Charles az a zenész, akinek dalait mindenki ismeri. Biztos vagyok benne. Halála hatalmas veszteség volt. Leírhatatlan. Mikor láttam, hogy film készül az életérõl, ott motoszkált bennem a kérdés, vajon ki lesz az, aki elmeri vállalni a fõszerepet. Nem kis dolog egy legendát eljátszani, fõleg úgy, hogy az hiteles legyen.

Nem is voltam biztos benne, Jamie Foxx a megfelelõ választás erre a szerepre. De szerencsére hatalmasat tévedtem. Ugyan már a Dreamgirlsben is bizonyította tehetségét, többek között, és azt, hogy akár énekelni is képes. Ray Charlest olyan alázattal alakítja, hogy nem is igazán találok rá megfelelõ szavakat. Remekül visszaadja a gesztikulációkat, és minden egyebet, amitõl Ray az volt, aki. Csak azt sajnálom, hogy nem vállalt többet az éneksávok terén. Hiszen, ha jól tudom, az dalok többsége az eredetiek felhasználásával került a filmbe. De ez legyen a legnagyobb baj! Másba úgysem igazán lehet belekötni…
A rendezés remek, a vágások tökéletesek, a sztorit az élet már megírta úgy, hogy izgalmas legyen. Mi kell még? Na ugye, hogy semmi.
A hazai dvd-kiadás is igen említésre méltó. Nemcsak pazarul sikerült szinkront kapunk, hanem rengeteg extrát is. Legalábbis a dupla dvd plusz cd változat esetében. Sajnos ez a kiadvány már joglejárt, ám különbözõ aukciós oldalakon még beszerezhetõ, némely esetekben elég korrekt áron, ráadásul. A dalok pedig önmagukért beszélnek. Azok beleköthetetlenek. Kiállták az idõ próbáját.
Az összhatás is figyelemre méltó. Kiváló film, impozáns kiadásban! Ezt csak dicsérni lehet!

10/10 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás