Mit is mondjak erre?
(Életképek)

Amikor először megláttam ama bizonyos videót, voltam annyira naiv, hogy az a dagadt riporter nem én vagyok. Aztán minél inkább gondolkodtam, emészgettem magamban a dolgot, arra jutottam, hogy talán mégiscsak nekem szól. Vajon miért is?

Eddig, naivan azt hittem, újságíróként lehetek független. Aki ismer, az tudja, hogy van egy erős elfogultságom Mr. Bustával szemben, hiszen ismerjük egymás egy jó ideje, sokat segítettünk egymásnak, barátok vagyunk. Mindezek ellenére nem foglaltam állást soha, semelyik konfliktusban nyilvánosan. Egészen eddig. Az előadok, csapatok engem újságíróként kezeltek, nem olyan stílusban emlegetve, ahogy KicsiDope tette ebben az ominózus videóban:

Adott egy videó, ami roppant szellemes akart lenni, ám szánalmas lett. Elsőre nem asszociáltam belőle magamra, a véleményem megformálásában sem játszott közre. Most én is elkezdhetnék különböző jelzőket dobálni, okoskodni, a fiók mélyéről előásni azt a diktafonfelvételt, amin Dopeman kifejti, hogy Zsolti jó rapper, meg sajnálja, hogy régen a Tyson (állítolag csak az Ő, Tyson) faszsága miatt olyan a viszonyuk, amilyen. Lehet, hogy megvan ez a felvétel. Lehet, hogy meg is keresem és felrakom a tubera. Viszont akkor olyan kakasharcos lennék, mint Ők. Sőt, az is érdekes, hogy régen Tesó, meg Bro voltam, mára dagadt riporter. Ám úgy gondolom, minősítették ők már magukat éppen eleget. Nem is kívánom ezt fejtegetni!

Tipikus mai mentalitás árad Laciból és Petiből. Ez pedig az irigység. Minek irigykedtek? Alkossatok olyan lemezeket, mint régen. Írjatok JÓ dalokat. Írjatok JÓ lemezeket. Aztán majd utána lehet fogást keresni azon, aki minőségibb produktumokat alkot.

Arról nem is beszélve, hogy lehetett volna ez másként is. Erre nagyon jó példa az RTM és a Garage egymáshoz való hozzáállása. Meg lehet nézni, ki ad el több lemezt (mondjuk ahhoz kéne gyártatni is), kinek nagyobb a nézettsége, kinek több a fellépése. Az én cikkeimet merem állítani, hogy többen olvassák, mint Laciék írásait. Az interjúim nézettsége is önmagáért beszél. Tehát: újra felteszem a kérdést:

 

Mit is mondjak erre? :)

Ric$ - 2013-06-05

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!