(Könyvkritika)


A Vata fia egy olyan regény, amit halogattam, pedig nagyon kíváncsi voltam rá, mert eleve úgy került hozzám, hogy biztosan tetszeni fog. Batka Zoltán első regénye pedig felkeltette az érdeklődésemet, már csak azért is, mert Zoltán már újságírónak is nagyon alapos volt, így biztos voltam benne, hogy az írói bemutatkozását sem fogja félvállról venni.

Ric$ - 2020-04-23

(Könyvkritika)

Bíró Szabolcs nevét azok már biztosan ismerik, akik hozzám hasonlóan nagy történelmi regény őrültek. Az általa írt, több tízezer példányban fogyó Anjouk-sorozat túlzás nélkül, a Bán Mór-féle Hunyadi-sorozat mellett, az egyik legjobb dolog, ami a műfajjal történt az elmúlt években. Szabolcs most tett egy kis kitérőt, de vitt némi csavart a történetbe...

Ric$ - 2020-04-20

(Könyvkritika)


Dan Wells neve már jó ideje itthon sem cseng ismeretlenül, hiszen a Nem vagyok sorozatgyilkos és folytatásai bizony elég komoly sikert arattak hazánkban is. Az író azonban most nem ezt a sorozatot bővítette, hanem tett egy kis kirándulást másfelé. Mivel a sztori több, mint ígéretes volt, hát lecsaptam a Szellemvárosra.

Ric$ - 2020-04-15

(Könyvkritika)


Végre itt a nyár, ráadásul nem csak naptárilag, így ilyenkor előszeretettel állok át a jobbnál jobb ifjúsági regényekre, néha még tinikorunk kötelezőit is elő-előszedve. Szintén a Főnix Könyvműhely gondozásában kiadott Howard Matheu-sorozatnál már pedzegettem, hogy egy-két modernizált hangvételű ifjúsági regény idehaza eléggé meglepett, sőt, sok darab jobb is a  külföldi bestsellereknél. Aztán megjelent az Elveszett Csillagok, ami már a felütésével nagyon megfogott.

Ric$ - 2019-06-07

(Könyvkritika)


Michael Connelly neve itthon talán nem akkora húzónév, mint odaát az USA-ban, azonban kétségkívül az egyik legjobb krimiíró. Ő az az ember, akinek története még sokadik alkalommal is ott tudják hordozni magukban azt az érzést, amikor az ember nem akarja letenni a könyvet. Fő műve mindenképpen Harry Bosch sorozat közel 20 kötetet megélt regényfolyama, amely most a Könyvmolyképzőnél kerül kiadásra.

Ric$ - 2019-05-29

[1 - 5]