Hollywood Rose-interjú
(Interjú)

Hazánk egyik vezetõ tribute-csapata a Hollywood Rose, akik, nem nehéz kitalálni szerintem, a Guns ’N Roses dlainak hiteles elõadását vitelezik ki a színpadon. Aztán két éve napvilágot látott elsõ, saját dalokat tartalmazó lemezük. A csapat körüli aktualitásokról faggattam a zenekar dobosát, Sznák „Zaba” Zoltánt, az internet segítségével!

Köszönöm, hogy szakítasz ránk idõt!

Nagyon szívesen.

Bemelegítésként engedj meg egy elcsépelt kérdést! Miért éppen Guns tribute?

Miért éppen a Guns? Részemrõl mert 1 igazi szerelem ,volt ,van,és lesz.  Amikor megalakult a Hr még nem nagyon tudták itthon az emberek,hogy mi az a Tribute. Egyszerûen nem voltak tribute bandák.És még mi sem tudtuk,hogy azok leszünk. Csak Gunst akartunk játszani.:) A Kiss Forever band már létezett ugyan. De még õk sem voltak köz tudatban még annyira mint most.
Imádtuk játszani a Gunst. Imádjuk most is. És hát ezekre a dalokra számtalan emlék rakódott az évek során.Fõleg a tini korból.Az ártatlan poszter gyûjtõs korszakból. És hát persze a Hr 8 éve alatt is. Ami már kevésbé ártatlan.:)

Mikor 8 évvel ezelõtt elkezdtétek a bandát, gondoltátok volna, hogy eddig fogjátok csinálni?

Hmm. Õszintén? Nem. De ez nem is rajtunk múlik most sem. Csak is kizárólag a közönség szeretetén. Persze irgalmatlan összetartás van bandán belül.És természetesen nem mûködne ha nem lennénk barátok. De a mozgató rugó az az,hogy érdemes csinálni.

Tavaly megjelent egy dvd-tek, Addig jó címmel, és idén egy könyv is készült rólatok. Honnan jött az ötlet ezekhez a kiadványokhoz?

 Ez is kicsit mesébe illõ story.:) Ez sem kizárólag rajtunk múlt.:) DVD,és KÖNYV. Ez két barátság termése volt. A DVD Fürge Anett barátunk állhatatos munkájának a gyümölcse. Aki 8 hónapra beköltözött a Buszba mellénk. Mint nõ ez nem kis teljesítmény.:) Ennek a 8 hónapnak a termése az ADDIG JÓ DVD. A Könyv Szántai Zsolt barátunk 5 lete volt. Aki már ebben a mûfajban rengeteg könyvet publikált. Õ is egyszerûen ott ragadt az egyik bulin.Sokat beszélgettünk megkedveltük egymást. Majd egyszer lejött a próba terembe egy csomó piával. Lerakott egy diktafont. És azt mondta. Csináljunk 1 könyvet!! Meséljetek. És mi szokásunkhoz híven dumáltunk. így született a könyv.

A rajongók gondolom örülnek a kényeztetésnek, az ilyen kiadványoknak. Mennyire vagy elégedett ezekkel?

Elégedett vagyok. Jó ,hogy volt 2 olyan ember aki tálcán szolgáltatta ezt a lehetõséget. Talán pont ezért nem kreált és mesterkélt sem a DVD, sem a KÖNYV. Spontán volt,és igaz.

Miért döntöttetek saját dalok írása mellett?

Mindenkinek volt már saját bandája a HR elõtt. Jessenek a JESSE JAMES ÉS BANDÁJA, Vilkónak a REACTOR, Cocinak Bonyhádi csapatok. Lukinak a C.A.F.B ,És nekem a SUCKERPUNCH. Amiben Luki Is beszállt a késõbb. Tehát volt tapasztalat.  kb 2005 óta próbálkoztunk próba teremben Írogattunk dalokat. Akkor már játszottunk a gondolattal,hogy mi lenne ha. Szépen lassan haladtunk. Majd jött a MINIMAL DESIGN. Ez totál csapat munka volt. A szövegeket , a zenét mindent együtt csináltunk.Pl a borítót a Jesse rajzolta .:)Nagyon jól sikerült. Próbálkoztunk más szöveg íróval. Mert  nem  volt önbizalmunk a szövegek terén. A saját bandáinkban ezt a szerepet mások töltötték be. De nem találtunk megfelelõ embert. Így belevágtunk mi. Majd jött a HAMMER és innen már történelem.:)

 

 

Két évvel a Minimal Design után hogy vélekedsz arról az albumról?

Pont úton voltunk . Jöttünk vagy mentünk azt már nem tudom. De valaki berakta a MINIMALT a buszban. És fülig ért a szánk. Azt hiszem ez mindent elmond. Semmit nem csinálnék másképpen mint akkor.

http://www.youtube.com/watch?v=o495tWP2a5I

Van publikus szám, mennyit adtatok el belõle?

Pontos számot nem tudok. De még mindig a HAMMER adja ki a lemezeinket.:)))

Miben látod a Piknik a Holdon és Minimal Design között a legfõbb különbséget?

Imádom mind két lemezt. A különbség az elkészítésben volt leginkább. Még a Minimal egy viszonylag ráérõs tempóban készült . Addig a Piknik konkrétan 1 hónap alatt állt talpra. Úgy ,hogy kb 1 és fél szám volt meg a 10 bõl.

 Hangzásban is mindenképpen. A Piknik egy modernebb hangzású lemez. Amit Dandó Zotya készitett el. Aki ismeri tudja,ritkán csinál rock lemezt. Nagyon örült,hogy megkértük keverje meg a lemezt. Állat lett a végeredmény!!:))

 

 

Változtatnál valamit a korongokon így utólag?

Igen. Nagy kár volt annyit inni az bóritó fotózáson.:)))))

 

 

 

Néhány nap múlva lesz a 8. szülinapi koncertetek a Club 202-ben.  Mire számíthat, aki ellátogat a koncertre?

Túl sok mindent nem szeretnék elárulni. Aki volt már HR szülinapon az tudja,hogy  ez mindig különleges esemény. Erre mi is mindig nagyon készülünk.Pláne,hogy 8. szülinap mellet még a dupla illusion album 20. évfordulóját is megüljük. . Lesz extra látvány,vendégek. Hatalmas Guns slágerek. Ajándékok. Plusz elõször itt lehet majd megvenni a PIKNIK A HOLDON cimû lemezünk komplett borító füzetét. Sok sok extrával. Akinek meg még nincs meg lemezestõl szintén. A többit nem mondom.:) Ott kell lenni...

http://www.youtube.com/watch?v=LwGvYD5uP1Q

Honnan jött az ötlet, hogy akusztikus bulikat is nyomjatok?

Az akusztikus 5 let a bandában uralkodó teljes szerzõi szabadság,és hangulat szülötte.Meg egyéb dolgoké.:) De azt inkább nem részletezném.:)Ezeken a bulikon egyre többen vannak,és hatalmas bulik szoktak lenni.Guns sámok latinba átírva,jazzbe,vagy éppen klaszikus rock n roll-ba, vagy akár néha mulatósba.

Melyiket szereted jobban? Hangos, vagy akusztikus? :)

Nekem személy szerint az akusztikus a kedvencem.

Van két formakérdésünk, amire nem kötelezõ válaszolni!

Az elsõ: Nem érdekel, kire, de te eljársz szavazni?

Nem. Nem érdekel a politika. Szerintem nem is fog. Nem pazarlom rá az idõt. Inkább megpróbálok élni,és nevetni.

A második: Te/Ti meg tudtok élni a zenélésbõl? Mit csináltok, amikor nem zenéltek?

Nem, nem tudunk. Dolgozunk! :D

Tervek a közeljövõre?

Tervek? Nem tudom. Nem szoktunk tervezni túl elõre.

Talán úgy jobb lesz az élet, ha a hullám lovas elvet  követjük: amikor a hullámok jelölik ki az utat, és nem az én terveim, hogy hová akarok megérkezni. Jobb úgy megtalálni az utat, hogy menet közben vesszük észre a köveket.

Üzensz valamit az Olvasóinknak?

Talán annyit,hogy sokat mosolyogni emberek. Na meg persze 2011.10.22 Club 202. És járjatok HOLLYWOOD ROSE koncertre!!!!

Köszönöm az interjút!

Én köszönöm Ricsi! Minden jót.

Ric$ - 2011-10-21

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!