Hendrix Reload – Interjú

A mai világban rengeteg tribute zenekar létezik. Valamiért eddig kimaradtak a szórásból nálunk e csapatok, mert nem éreztem úgy, hogy helyet kellene kapjanak. Ám mikor a hendrix Reload zenekart megláttam Esztergomban a Hellgate-ben, akkor már tudtam: Ők lesznek az elsők! 😉
Egy olyan bandáról beszélünk, akik szívvel-lélekkel nyomják és nagyon minőségi módon ápolját Jimi Hendrix örökségét! A miértekről, hogyanokról és egyéb dolgokról e-mailben faggattam Őket.

– Mikor alakult a banda?
– 2011 nyarán Fricirics egy kiváló basszusgitárral tért haza Las Vegasból, ahová pókerezni ruccant ki, csak közben a póker világbajnokságon negyedik lett. 😀
Szal így belefért neki újra hódolni a régi hobbijának, a rockzenélésnek. Viszont ehhez fel kellett keresnie régi cimboráját, NagyT-t, és hosszas alkudozások, egyeztetések után elindult a közös meló. Ősztől már toltuk a dalokat a próbákon, év végén pedig be is mutatkoztunk egy teltházas rendezvényen, ahol elég jól fogadtak minket. Ekkor hárman voltunk, Csatai Zoli dobolt nálunk és NagyT vitte az éneket és a gitárt.

– Miért éppen Jimi Hendrix?
– Ebben megint Fricirics a ludas. Hendrix az ő kedvence, és mivel övé a zenekar, ezért ezt játszuk és kész, haha. De egyébként a stílus senkitől sem áll távol, sőt gyakorlatilag régen is NagyT-vel hasonló stílusban bontogatták szárnyaikat, csak közben Frici abbahagyta a muzsikát idővel, Téé meg keményebb irányba mozdult ki. Amúgy meg a világ legjobb gitárosának dalait jól előadni kötelező és presztizs dolog is, minden nagytól hallhatod az ő klasszikusait, következésképp Nagy Téének is ez egy alap ügy. 😀

 

– Mely zenekarokban játszanak a tagok, illetve játszottak korábban?
– Fricirics a blues vonalon mozgott elsősorban, persze rockkal bolondítva, de ő csak hobbinak fogta föl egészen a múlt évig. NagyT 91-ben a Krízisben kezdte a bandázást, aztán később egy kis fanky és bluesrock után a Dilemma csapatban nyomta a Hardcore-t, majd újra a Krízisben írta a metál dalokat, ahonnan végülis eljött, hogy két aktív csapat ne üsse egymást az életében. Most megemlítjük a jelenlegi dobosunkat, Kátai Tomit, aki session zenészként rengeted élvonalbeli zenésszel dolgozott, vagy dolgozik. Egyébként ő igazi jazzdobos, a Liszt Ferenc zeneakadémián végzett. Közben mivel NagyT ellőtte a hangszálait, így jelenleg ki vagyunk egészülve egy blues/classic-rock énekessel, a teniszedző Rácz Duddi Dáviddal. Ő még a Monkey bluesbandában is jeleskedik.

– A promóción is látszik, hogy komolyan veszitek a bandát. Ki felel ezért a tevékenységért?

– Ez egy csapatmunka eredménye NagyT és Fricirics között. Mindketten rendelkeznek már elég rutinnal és fantáziával, hogy hogyan kell ezt csinálni. 😀 Aztán majd meglátjuk mit vet az, aki arat… Most még a vetés periódusban vagyunk. 🙂

– Hogy kerültetek a Kowalsky meg a Vega turnéra nyitócsapatnak?
– Az igazság az, hogy a Kowa turnécsapatban több régi cimboránk is van, ezért gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy elsősorban a barátság alapján juthattunk be, mint előzenekar. Úgy tűnik eddig nem bánják a fiúk, reméljük később sem vallunk szégyent. 😀 Egyébként a közönség is nagyon jól fogad minket, attól függetlenül, hogy még nagyjából ismeretlenek vagyunk, és hát ugye minden közönség más és más, buliról bulira…

 

– Mekkora műsorral rendelkeztek jelenleg?
– El tudunk menni főzenekarnak is akárhová, ha kell, haha! De komolyra fordítva, szoktunk csinálni saját bulikat is, tehát minimum másfél órát elzenélgetünk akárhol, és hónapról hónapra nő a repertoárunk, mivel mindig találunk egy-egy újabb Hendrix nótát, amit mindenképp meg kell csinálnunk.

– Tervezitek más előadók dalaival is bővíteni a repertoárt?
– A Black Magic Woman című Santana klasszikust játszottuk egy időben, de most valahogy elsősorban Hendrixezünk. Ezt majd egy jó félév múlva kérdezd meg!

– Elképzelhetőek egyszer saját dalok is?
– Óóhh, már vannak, szoktuk is vele bombázni a közönséget. Egyenlőre instrumentálisak, de egyikre másikra már szöveg is formálódik. Nem akarjuk elkapkodni csak azért, hogy legyen, hadd érlelődjenek.

– Kinek melyik a kedvenc Hendrix lemeze és dala?
– Hááát, barátom, ha ezt most fel kéne sorolni… Mind az! Hadd ne csináljunk prioritást Hendrix dalaiból, mert úgyis mindig kiegészülne, vagy változna. Mindig amelyiket éppen tanuljuk, az tetszik a legjobban, haha.

 

– Mik a célok, tervek 2013-ra?
1. megismereteni magunkat országgal, világgal,
2. nagyfesztekre bekunyerálni magunkat,
3. szétnézni külföldön, ott meg tudjuk-e magunkat méretni,
4. a youtube közönség szétbombázása újabb zenekari videó hegyekkel, akár új klippel is a Fire mellé.
5. idén is csinálni egy saját Barba Negrás jótékonysági bulit az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal, ami tavaly elég jól sikerült, s ezzel támogatni a beteg kissrácokat.

Formakérdések, amikre nem kötelező válaszolni:

– Ti eljártok szavazni? (Semmiképpen sem érdekel, hogy kire!)
– Politizáljunk? Hagyjuk, elég mérges most a helyzet itthon, sajnos. Ez mindnyájunkban keserű ízeket gerjeszt. Bár látnánk már a fényt az alagút végén!
– Ti meg tudtok élni pusztán a zenélésből?
– Még a kiadásainkat sem fedezi. Pusztán a zene szeretete, zenélés öröme mozgat minket, és persze azért a remény hal meg utoljára, hátha tartogat számunkra jót a jövő!
– Milyen hobbykkal múlatjátok az időt?
– A zenekari aktivitások mellett mindenki dolgozik, ami idő marad, az megy a családra… De szerencsére a zene a hobbink is, tehát annyira most még nincs hiányérzetünk. Őőőő, izé, van egy azonos hobbi mindnyájunknál: a kiváló hangszerek, haha. 🙂
– Mi a véleményetek az Oldalunkról?
– Őszintén nagyon klassz, praktikus, elsőre is könnyen átlátható, végre egy oldal, ahol nem a hülyeség megy szünet nélkül, nem úgy mint a többi médiás cuccokon. Tehát gratula az oldalhoz!
– Mi a véleményetek a zárt térbeni dohányzás betiltásáról?
– Jó kérdés, és lehet kényes is. Mi nem dohányzunk, tehát nekünk az jó, hogy nem megy teli füsttel a hajunk, ruhánk, vagy pl hangszálunk, amit használunk is erre-arra. Érdekes mód talán mintha többen is járnának a szórakozóhelyekre. Ettől függetlenül hozzá voltunk szokva a hard környezethez, hiszen ebben nőttünk fel, tehát igazából annyira nem zavart minket a smoke. Most legalább egészségesen rúgunk be, haha.

– Üzentek valamit az Olvasóinknak?
– Talán ami most a legaktuálisabb, hogy az 1%-os adófelajánlást mindenki jól gondolja meg mire költi! Vegyétek komolyan, és ne hagyjátok bent az állambácsinál. Sok kicsi sokra megy, mi javasoljuk a már fentebb említett alapítványt, akiket jól ismerünk, és tudjuk, hogy a rákos kissrácokra költik a zsét, akik tényleg nagy szarban vannak. (18356076-1-03) Ezzel búcsúzunk, mindenkit szeretettel várunk a koncertjeinkre, csekkoljátok a honlapunkat, illetve a fészt, töltsétek le a dalainkat, aztán  hirdessétek, hogy Hendrix zenéje továbbra is él! Rock On! 😉

www.facebook.com/hendrixreload

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás