Halloween (Halloween - 2010)
(Filmkritika)

Rendezte: Rob Zombie
Fõszereplõk: Tyler Mane, Malcolm McDowell, Danny Trejo, Udo Kier
Történet: Michael Myers 15 év után megszökik az elmegyógyintézetbõl, hogy megkeresse kishúgát a szülõvárosában. Nyomába ered kezelõorvosa és a seriff, hogy megállítsák. De vajon sikerül nekik?
Azt azonnal le kell szögezni, hogy nehéz helyzetben voltam, mikor megnéztem ezt a filmet. Hatalmas Rob Zombie fan vagyok. Imádom a zenéjét, és a rendezéseit is. Ugyanakkor John Carpenter is nagy kedvencem... És Õt remakelni nem kis feladat...

Viszont szerintem Zombie remekül megoldotta. Ma is vita tárgya, hogy jól sikerült-e ez a film. Szerintem igen. Az biztos, hogy ma már nem lehet olyan hangulatot kelteni a filmekben, mint régen. Viszont ez a film mûködik. Nem feltétlenül az öncélú rémisztgetésrõl és a patakokban folyó vérrõl szól. Kellemes kikapcsolódás, mely eltér ugyan az eredetitõl, de Rob bácsi megérdemel ennyi mûvészi szabadságot! :)

A szinkron kellemes, és egész jól is szól. Az angol hang rendben van, viszont a kiadás erõsen fapados jellegû. Kicsit több extrával bõven ajánlott vétel lenne! Viszont így is ott van a helye minden horror-fan polcán! :)

Köszönet a dvd-ért az esztergomi Babits és Toldi könyvesboltoknak!

10/9

Ric$ - 2011-10-31

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!