Gothic & Metal őrület a budapesti YUKban

ISATHA|FEUER FREI|ZIZZY VISION|EVE SIX| GOTHIC HASTÁNC
Február első hétvégéjén hiánypótló dark rock/gothic metál estnek lehet szem és fültanúja a nagyérdemű, ugyanis 2016. február 5-én a budapesti YUK-ba látogat az Isatha, Feuer Frei, Zizzy Vision és a csornai Eve Six. A koncertek közti üresjáratokban pedig megcsodálhatjuk a Hóförgetek Gothic-Rock-Metal Hastánciskola csoportos előadásait, melyek annyira újak, hogy máshol még sosem adták elő.

Az Isatha 2010 januárjában alakult, Budapesten. Az alap ötlet folk metal volt, dallamos énekkel és keményebb hörgéssel, súlyosabb témákkal kiegészítve. Első ízben a germán folk világot kívánták követni, erre próbálták ráépíteni a dalokat. Hamarosan teljes lett a csapat és elindulhatott a munka. Későbbiekben úgy döntöttek, szakítanak a germán vonallal, és a magyar folk metal színterét képviselik. Megannyi tagcserén és koncerten túl egységesek maradtak és határon innen, határon túl egyre népszerűbbek.

Du Hast, Ich Will, Keine Lust, Amerika… Ki ne ismerné a Rammstein megannyi Tanz-Metal slágerét? A budapesti Feuer Frei, azaz a magyar Rammstein tribute célja az immár kultikussá vált indusztriál metal banda eredeti hangzásának és koncerthangulatának megidézése, nem megfeledkezve a németek által előszeretettel alkalmazott show-elemekről sem! Bäng bäng – FEUER FREI!!!

A Zizzy Vision létrehozására egy szóló lemez ötlete szolgáltatta az apropót, melyet Zizzy Pear énekes (RedLight Slipper, Ramonez) jó ideje tervezgetett már. Ám ehhez egy olyan csapatot sikerült összekalapálni, amely többre hivatott, így 2014 decemberében új budapesti dark-rock banda született. Dobok mögött Farkas Gábor Gabriell (Redlight Slipper), Tóth Marcell gitáros (ex-Dirty Stuff), a basszusgitárnál pedig Lester Blackel. (ex-The Strangers, Simple Moments) Megalakulásukat követően rövid időn belül nekiálltak első demó lemezük elkészítésének, valamint több videó klipet is megjelentettek már.

Az Eve Six 2003-ban alakult, a régi felállásban 2004-óta működött. Fellépéseik az ország számos nagyvárosában voltak úgy mint Szeged, Debrecen, Budapest, Győr, Zalaegerszeg, Keszthely stb. A zenekar aztán 2011-ben feloszlott, majd 2014 áprilisában két új taggal kiegészülve éledt újra. A jelenlegi felállás 2014 májusában mutatkozott be Kapuváron.

–          A gótikus hastáncművész nem puszta koreográfiával, inkább performance-szal lép színpadra. Öltözéke, kelléktára, zeneválasztása, a hastáncmozdulatok kivitelezése és előadásának kisugárzása eltér a hagyományos hastáncosétól. Aki nem vonzódik a mitológia teremtményeihez vagy a cyberborg létformához, meg sem értheti. Aki üresnek tartja az éjszakát, sosem fog hitelesen gótikus hastáncot előadni. – Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola

2016 Február 5 (péntek) – YUK BUDAPEST

20:00-20:40 – EVE SIX zenekar
20:50-21:00 – A Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola előadása I.
21:10-21:50 – Feuer Frei (Rammstein Tribute)
22:00-22:10 – A Hóförgeteg Gothic-Rock-Metal Hastánciskola előadása II.
22:20:23:00 – Zizzy Vision
23:20-00:00 – Isatha

A koncertek után rock/metal disco!!!
Cím: 1032 Budapest Fényes Adolf utca 28.
Jegyár: 800 ft
Kapunyitás: 19:30 | Start: 20:00
www.yuk.hu | www.facebook.com/yukbudapest

Esemény: https://www.facebook.com/events/937656956312153/

Isatha:
https://www.facebook.com/isatha

Feuer Frei:
https://www.facebook.com/feuerfreiungarn/

Eve Six:
https://www.facebook.com/evesixband/
https://soundcloud.com/eve-six-2

Zizzy Vision:
https://www.facebook.com/zizzyvision/

Hóförgeteg hastánc:
https://www.facebook.com/magyar.gotikus.hastancmuvesznok/

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás