(Gondolatébr.)

Az életben furcsábbnál furcsább helyzeteket teremtünk. Hiszem azt, hogy amit másokkal teszünk, azt életünk során egyszer visszakapjuk. Igyekszem is eszerint élni, bár vannak buktatók. Nem gondolom, hogy maradéktalanul sikerül, de törekszem rá. És ha mégis elkövetek egy hibát, bocsánatot kérni nem szégyen, hanem erény. Minden ember hibázik, de egyszerűbb homokba dugni a fejünket és újjal mutogatni a másikra, hogy az Ő hibája. Tologatjuk a felelősségvállalást és közben egyre mélyebbre süllyedünk a saját magunk által kreált mocsárban, és örömmel dagonyázunk a közepén. Mindeközben mindenki mást okolva, hogy Ő a hibás. A rendszer, a főnök, a kolléga, az anyánk, a gazdasági helyzet, és még sorolhatnám. Ilyenek vagyunk. Szerintem illendő volna elgondolkodni és néha megtorpanni. Megállni egy pillanatra és megkérdezni magunktól: Miért érzem jobban magam, ha egy másik embert eltiporhatok, megalázhatok? Ha veled ezt teszik, akkor nem az a követendő példa! Neked kell kiállnod magadért.

Yoogee - 2012-06-28

(Gondolatébr.)

Az utóbbi idõben meglehetõsen sokszor kapott el az indulat egy-egy sajtótermék olvasása közben. Nem csak a nyomtatott, hanem az internetes oldalak közül is volt pár, ami fejcsóválásra késztetett. Az ok igen prózai. Nem mondom, hogy én vagyok a legjobb újságíró a világon, vagy hogy én sosem hibázom, de azért vannak bizonyos szabályok...

Ric$ - 2012-01-16

(Gondolatébr.)

I.

Két férfi egymást támogatva bandukol az utcán. Hideg van, sûrû köd, de õk mit sem tõrõdve ezzel, jókedélyûen beszélgetnek. Egyikõjük szájában valami olcsó cigaretta, a másik kezében egy szinte üres borosüveg. 

Megállnak a földút közepén. Csak néhány ház van errefelé. Sehol egy utcalámpa. A boros fickó felhajtja maradék italát. Nevetnek. A másik egy utolsót szív a cigijébe, majd elpöcköli valamerre. Utána repül az üveg is. Kezet fognak. 

A boros kitapogatja a kilincset, és bemegy a kapun. A másik ember tovább sétál, itt lakik a szomszédban. Fejében az alkohol, és néhány kusza gondolat. Két napja kapott pénzt, és már alig van belõle. 

A szomszéd véletlenül belerúg a lépcsõn heverészõ kutyába, majd káromkodik egyet. "Az Isten basszon meg! Neked is pont itt kell heverned!!" 

Green - 2010-04-20

(Gondolatébr.)

Azt hiszem, ez a cím nem kevés magyarázatra szorul. Aki életében legalább egyszer hallott glam rock-ot, akár a Sweet, akár a Roxy Music, akár a Mötley Crüe, akár a Poison jön szóba, az tudja, legalábbis remélem, hogy Lady Gagának csupán annyi köze van ehhez, hogy Õ is nõnek néz ki. (Állítólag az is, de az a video hagy némi kétséget...)

Ric$ - 2010-02-14

(Gondolatébr.)

Hmm... elgondolkodtam a témával kapcsolatos hírek és néhány fórumon írt komment után...

Kiindulási pontnak (megéri végigolvasni):
http://hup.hu/cikkek/20100113/a_google_uj_hozzaallasa_kinahoz_vege_a_cenzurazott_keresesi_eredmenyeknek

Gyakorlatilag nincs sok köze a címnek (se a linknek :D ) a következõ szösszenetez... elõre szólok, kicsit fárasztó lesz, és persze agyament... akinek nem inge, az menjen a gecibe :D 

Green - 2010-01-31

[31 - 35]