(Gondolatébr.)

Elég régen nem írtam, ügyes - bajos teendőim miatt, pedig bőven lenne miről... sokszor lehet, hogy a szavak bár elfogynak, érzések mindig vannak bennünk.
 Van, hogy azt érezzük, nincs már mit mondanunk, elfogytak a szavak, a testünk, a gesztusaink, mégis beszélnek helyettünk.
 Ilyenkor jön képbe az Ösztönreakció.
Szép, amikor valami a Lelkünkből szól, onnan legbelülről, őszintén....de hogy lehet valami legalább annyira jó és lélekemelő, ha pusztán az ösztöneink irányítják? Érzelmi, lelki kötődés minimum, ösztön maximum. Egyszerű egyenlet, mégis képes fenekestől felforgatni az Életet... de valamiért mosolyt csal az arcunkra.
 

Bridge - 2012-10-21

(Gondolatébr.)

Úgy látom a jelennel nagyon hadilábon állnak az emberek. Minden igyekezetem ellenére előfordul, hogy én is. Ugyanis amikor eszembe jut, hogy írok valamit, akkor mindig a -majd írok- jut eszembe, ami persze azt eredményezi, hogy majd egyszer írok, vagyis nem következik be. Tehát most elhatároztam nemes egyszerűséggel, hogy Írok! És láss csodát, tényleg... :)

Yoogee - 2012-10-09

(Gondolatébr.)

Sokféle kapcsolatot láttam már.

Bridge - 2012-09-09

(Gondolatébr.)

Egy újabb lélekpróbáló nap után a kapcsolatok életbentartásáról gondolkodtam.

Bridge - 2012-09-08

(Gondolatébr.)

Ha valakinek problémája van velem, az az Ő problémája. – Olvastam a minap a nagy arckönyvben. Sok ostobaságot látni nap mint nap, de ez a bölcsesség kivételesen igaz. Gondoljunk bele. Ha valakire megharagszunk, vagy csak nem szimpatikus, vagy titkon irigyeljük valamely tulajdonságát, az ellenszenvet ébreszt bennünk. Ergo nekünk van problémánk. Ekkor próbáljuk meg rávetíteni a másikra a dolgot. Ilyenkor mindent megteszünk, hogy az üzenet eljusson a „problémás illetőhöz” valamilyen úton. Ekkor ellenszenvünk alanya két dolgot tehet. Vagy elhiszi, amivel tömjük a fejét, vagy meghallgat és tudomásul veszi a problémánkat, de nem hatja meg a dolog túlságosan. Ha megbántottuk az illetőt jobban érezzük magunkat, ha nem sikerül, akkor még dühösebbek vagyunk.

Yoogee - 2012-07-21

[26 - 30]