Flex - interjú
(Interjú)

Ha Borsod, és rap, akkor Flex. Ez egyértelmű. A pimasz, csibészes flow-al rendelkező ifjú titán már most beleírta magát a rap Nagykönyvébe, pedig nem is adott még nagylemezt. Az internet segítségével faggattam druszámat, Stumpf Ricsit, alias Flex-et!

- Üdvözlök Minden Kedves Olvasót!

- Miért váltottál művésznevet, és miért pont Flex?
- Régebben Ricsi47 néven nyomattam, ami a keresztnevem, és a körzetszámom ötvözéséből jött ki. Úgy gondoltam(tuk), hogy egy új szintre léptem, felnőttem, csiszoltam a stylot, ideje találnom egy hozzám leginkább illő  művésznevet. Nagy találgatások közepette a Zsolti benyögte, hogy Flex, és akkor egy pillanatra kirázott a hideg, és mondtam meg van... Igazából maga a rappem a  Flex, lecsiszolja  a   gúnyos vigyort  a rapluvnyáknak  arcáról… :D

- Mikor kezdtél el rappelni?
- A 2000-es évek elején már írogattam a szövegeket, de komolyabban 2007-ben amikor már rögzítenem is sikerült  pár tracket.

- Miért pont rap?
- Ez  adta  magát mivel a környéken vagy Rapperek voltak, vagy Bódi Gusztik. :D Én jobban éreztem a rappesdit.

- Kiket tartasz a legfőbb hatásaidnak?

- Itthon: Hibrid, Game Kutya, Kamikaze (SP, Fluor Tomi) :D

- Külföld: The Game, 2pac, PsychoRealm, GangStarr, Young Buck, stb...

- Hová sorolnád a saját stylodat?
- Igazából sehová sem tudnám, mert nyomatok déli rappet, nyugatit, csajozósat, hiphoposat... Ezt hívom a Borsodi Stylo-nak, mindenből egy kevés.

- Miből meríted az ihletet?
- A hétköznapokból, spanokból, családból, a múltból, jelenből, jó, és rossz élményekből.

- Fiatal korod ellenére a szövegeid nem kevés élettapasztalatot sugallnak. Nehéz sorsod volt?
- Én sem ezüstkanállal a számban születtem, mint ahogyan a  barátaim, rokonaim túlnyomó része sem. Nagymamám nevelt fel, az 5 saját gyermeke mellett engem, hatodikként. Nagyfater lebénult közben, így Nagymamámra zúdult minden. Volt, hogy ő nem evett, hogy nekünk több jusson... Szóval voltak nehéz idők, de itt vagyok, felnőttem, és úgy hiszem, nem lettem rossz ember.

- Hogy kerültél az RTM-be? Milyen érzés volt?
- Hibrid ajánlott be Zsoltinak. Felvettem egy 45 másodperces zenét és szokás szerint egyből küldtem Hibinek, hogy a véleményét kérjem (Gondolom ki volt velem a bréje! :D) Bejött neki, és  egy  kis idő elteltével azzal a hírrel fogadott, hogy Mr.Busta szeretne beszélni velem. Találkoztunk Győrben, és a többi már történelem... Ez  olyan érzés amit nem lehet leírni, mondhatom azt, hogy egy álmom vált valóra.

- Nixont helyére kerültél az R.A.P. formációban. Mennyivel másabb csapatban dolgozni, mint egyedül? Örültél, hogy Te kerültél be ide?
- Nagyon örültem neki, pláne azért, mert 3 nagyon tehetséges rapveteránnal kerültem egy csapatba, amely a nagy kihívás mellett hatalmas dolog, és megtiszteltetés számomra.

- Kivel dolgoznál együtt legszívesebben, akivel eddig még nem sikerült?
- Már azt mondhatom, szinte  akiket  elismerek, és felnézek  rájuk,   azokkal már dolgoztam együtt. Beat-el, Game Kutyával, Awfullal, Minimal Öcsi-vel még tervezek mindenképpen közös tracket. (Meg P.G.-vel, Hibriddel, és Bustával még 1000-ret) :D

- Essemm lemezére hogy kerültél? Jóban vagytok?
- 2010 elején P.G.  tesóm felvette Essemm-el  a kapcsolatot, és mivel mi együtt lógtunk, zenéltünk, ezáltal én is megismerkedtem Vele. Ebből egy jó spanság született. A lemezre a baráti viszony, a tisztelet és az egymás zenei elismerése vezetett.

- Mikora tervezed a saját nagylemezed?
- Hát... Most is csinálom, rajta vagyok, de időpontot nem szeretnék mondani, mert magamat ismerve, még melózok rajta egy darabig.

- Mit várhatunk tőle?
- Változatosságot, minőséget, Flexet.

- Van kedvenc…

- Könyv:
- Nincs.

- Zene:
- Rap, HipHop, R&B, Soul, Kökény Attila, Váradi Roma Café mindennyiségben.

- Film:
- Hustle&Flow, Másnaposok 1.-2., N.O.T.O.R.I.O.U.S. a nagy rapper.

- Büszkén vállalod Borsodot. Ha egyszer csak bejönne az élet, elköltöznél onnan?
- Már egy ideje nem élek Borsodban, amelynek anyagi, és magánügyi vonzatai vannak. Már 3 éve Sopronban élek, melózok, de én borsodi  maradok mindig,  hiszen ott nőttem fel, minden első élményem oda köt.

- Van néhány formakérdésünk, amire NEM kötelező válaszolni!

- Az első: Nem érdekel, hogy kire, de Te eljársz szavazni?
- Nem járok :D

- Meg tudsz élni a zenélésből?
- Itthon? :D Nem. Meg hát először kell csinálnom lemezt, hogy hívjanak fellépni, amiből származhat némi forintka. :D

- Mivel foglalkozol, mit dolgozol?
- Egy autóalkatrész-gyárban vagyok betanított melós.

- Van valamilyen hobbid a zene mellett?
- Zenélek, melózok. Ez a két dolog leköti a mindennapjaimat.

Mit szólsz az oldalukhoz? Leírnád nekünk pár sorban?
- Már amikor láttam anno az első Busta-videóinterjút, akkor szimpatizáltam Veled, illetve a munkáságoddal. Az csak a hab a tortán, hogy neked adhatom le életem első interjúját.

 

- Kimaradt valami, amit hozzátennél esetleg?
- Ertéem Baby!!!!!!!

- Üzensz valamit az Olvasóinknak?
- Szeretlek Titeket hallgatóim, nem hallgatóim, Olvasóim, nem olvasóim! Nyomatom ezerrel, hamarosan Flex Korong, addig is pörögjön minden trackem, pörögjön mindenhol az RTM!

- Köszönöm az interjút!
- Én köszönöm a lehetőséget! Peace!!!

Ric$ - 2012-08-15

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!