(Filmkritika)

Rendezte: David Ayer
Főszereplő(k): Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal
Történet: (HIVATALOS változat): 1945 áprilisa. Miközben a Szövetségesek utolsó nagy offenzívájukat indítják el Európában, Wardaddy (Brad Pitt), a harcedzett őrmester és ötfős csapata egy Sherman tankban halálos küldetésre indul mélyen az ellenséges vonalak mögé. Óriási túlerővel szemben és egy újonc katonával a fedélzeten Wardaddy és emberei szinte a lehetetlenre vállalkozva próbálnak csapást mérni a náci Németország szívére.

Ric$ - 2015-05-06

(Filmkritika)

Rendezte: David Frankel
Főszereplő(k): Jack Black, Steve Martin, Owen Wilson
Történet: Három madarász elhatározza, hogy benevezve az idei Vad Évadra (amikor a madarász dokumentál minden madarat, amit az évben látott) új csúcsot állít be. Az egyik tartja a jelenlegi rekordot, a másik kettő először vág bele. Vajon együtt, vagy egymás ellen hatékonyabb a dolog?

Ric$ - 2015-04-16

(Filmkritika)

Rendezte: Clint Eastwood
Főszereplő(k): Bradley Cooper, Sienna Miller
Történet: Chris Kyle (Bradley Cooper) minden idők egyik legeredményesebb és talán legismertebb mesterlövésze. Az Ő életéről szól ez a film.

Ric$ - 2015-02-25

(Filmkritika)


Látunk-e még manapság igazi pszicho-thrillert? Néha úgy érzem, hogy Hollywoodból kifogyott az ilyen műfajú filmek hitelességére tett kísérletezés. Az egyre magasabb méreteket öltő erőszakáradat gyakran a történetek hiányosságait hivatott kompenzálni, ezzel viszont nem mindenki barátkozik meg. Ilyenkor érdemes más országok alkotásai között körülnézni, hiszen gyakran gyöngyszemekre bukkanhatunk. Álljon most előttünk egy ilyen ritkaság: a Vallomások (Confessions – Kokuhaku).

Dávid - 2014-09-15

(Filmkritika)


Sokszor előfordul velem, hogy egy filmről alkotott véleményem nem sziklaszilárd, ha moziban tekintem meg, hiszen a hatalmas vászon, a brutális hang, az izgalom, illetve az előadást megelőző hosszú várakozással teli hetek és hónapok mind-mind torzítják a végkifejletet. Ezért elég ritka, hogy mozizás után cikket írok, főleg ha a film elképesztően tetszett. Mi van azonban, ha annyira tetszik, hogy három héten belül kétszer is elmegyek a moziba?

Dávid - 2014-09-09

[21 - 25]