(Filmkritika)

(Ray)
(2004)

Ray Charles az a zenész, akinek dalait mindenki ismeri. Biztos vagyok benne. Halála hatalmas veszteség volt. Leírhatatlan. Mikor láttam, hogy film készül az életérõl, ott motoszkált bennem a kérdés, vajon ki lesz az, aki elmeri vállalni a fõszerepet. Nem kis dolog egy legendát eljátszani, fõleg úgy, hogy az hiteles legyen.

Ric$ - 2011-04-11

(Filmkritika)

(Sucker Punch)
(2011)
Rendezte: Zack Snyder

Nos, azt már említettem, hogy szeretem Snyder Úr munkásságát. Ám mikor az Álomháború kijött, és mindenhol sorra jöttek a negatív kritikák, kicsit elbizonytalanodtam, hogy be akarok-e ülni a filmre.

Ric$ - 2011-04-11

(Filmkritika)

(Rango)
(2011)
Rendezte: Gore Verbinski
Fõszereplõk: Animációs figurák

Személy szerint hatalmas várakozással ültem be a moziba, hiszen az elõzetesek kellõképpen felcsigáztak, Johnny Depp személye nemkülönben. Gore Verbinski ugyan nem tartozott sosem azon rendezõk közé, akinek neve láttán azonnal beülök egy filmre, ámbár az ellentettje sem igaz.

Ric$ - 2011-03-24

(Filmkritika)

(2010) Rendezte: Sylvester Stallone
Fõszereplõk: Sylvester Stalone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke 

Nos, szerintem bárhogy nézzük, a tavalyi év egyik leginkább vitatott filmje kerül most terítékre. Történet: Néhány kipróbált, veterán zsoldos egy rejtélyes munkaadó megbízásából elindul, hogy Mexikó partjainál megbuktasson egy zsarnok diktátort... Kábé ennyi! Elég is.

Ric$ - 2011-03-24

(Filmkritika)

(Tangled)
(2010)

Az Aranyhajnál olyan elképzelésekkel mentünk moziba, hogy jó lenne valami igazán jó mesét nézni. Sajnos az utóbbi idõkben csak Az Õrzõk legendája nyerte el ezt a megtisztelõ címet nálam, de Õ is egy teljesen más kategória!

Ric$ - 2011-03-15

[101 - 105]