Fegyvertársak (Open Range – 2003)

Rendezte: Kevin Costner
Fõszereplõk: Kevin Costner, Robert Duvall, Diego Luna
Történet: Négy nomád-pásztor olyan legelõre hajta a csordáját, ahol nem nézik ezt jó szemmel. Egyik társukat megölik, egy másikat pedig súlyosan megsebesítenek. Õk pedig nem szeretnék ezt megtörlás nélkül hagyni…

Kevin Costner tipikusan az a színész, akit valamiért sosem tudtam megkedvelni igazán. Ellenben piszok jó filmeket csinált mindig is. Mint rendezõ, és mint színész is. Éppen az elõbb fejtettem ki, hogy mennyire szeretem a westernt, ezért megnéztem ezt a filmet.

El kell, hogy mondjam, egyáltalán nem csalódtam! Sõt! Annyira megvan az old-school western feeling a filmben, hogy valami félelmetes. Duvall sziporkázik a szerepben, hasonlóan a Texas-i krónikákhoz. Diego Luna már a Dirty Dancing 2-ben is bizonyított, ám itt arra is rátesz egy lapáttal.

A rendezés kiváló, nagyon jó képeket kapunk, amik remekül illeszkednek a történethez. Arról nem is beszélve, hogy Costner elég nagy nevû színészeket nyert meg a mellékszerepekre is. (Például a késõbbi Dumbledore professzort, Michael Gambont.)

A magyar kiadás sajnos majdhogynem fapados kategória. Kapunk egy kellemes szinkront, ám az extrákat egy werkfilm képviselni mindössze. De így sem keserû a szájízem, mert legalább kiadták, szinkronnal. Köszönet érte!

Kötelezõ darab!

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás