(John Carpenter's Village of the Damned) 
(1995) 
Rendezte: John Carpenter
Fõbb szereplõk: Christopher Reeve, Kirstie Alley, Linda Kozlowski

Carpenter mindig is a kultikus rendezõk közé fog tartozni, még akkor is, ha néhány alkotása elég vitathatóra sikeredett. Sokan az Elátkozottak Faluját is a vitatható kategóriába sorolják, hiszen ez csak egy régi klasszikus feldolgozása.

Történet: Midwich városában egy nap különös dolog történik. Mindenki eszméletét veszti néhány órára. Néhány héttel késõbb tíz nõnél a helyi orvos terhességet állapít meg, és mind a tízen az ájulás napján estek teherbe. Mindannyian egyszerre szülik meg a gyermeküket, majd ahogy azok cseperedni kezdenek, a városban egyre furcsább dolgok történnek, amelyek a gyerekekhez köthetõk…

Az már elsõ olvasatra is kiderül, hogy nem valami bonyolult a sztori, és nem is kell semmi ördöngösségre számítani. A Carpenter-féle minimálzene, és megbízható precizitású rendezés, amit kapunk, és semmi különöset. A feszültség ugyan végig jelen van, de ettõl a filmtõl senki nem fogja a falat kaparni félelmében, az biztos. 
Superman hozza a formáját, és most, ni csak nem beszél senki Kirstie mondandójába, tehát a fõszerepekkel nincs probléma. Ami szemet szúr talán, hogy biztosan televízió-barátra tervezték a filmet, ugyanis itt nincsenek brutális vérengzések, mindig csak sejteni lehet, hogy mi is történik. 
Nyilván nem ez Carpenter legkiemelkedõbb munkája, hiszen hol van ez egy A Dologtól, vagy pláne a Halloweentõl, hogy a Vámpírokról nem is beszéljünk. Ennek ellenére ez egy szerethetõ film, ami egyszeri megnézésre kötelezõen ajánlott! 

10/7 (Soha rosszabbat!) 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás