Dirty Dogs: Kutyaként élsz (2009)

Mikor hallottam, hogy az ex-Cross Borns gitáros Szrogh Atesz új bandát csinált, igencsak megörültem, hiszen a CB az egyik kedvenc hazai bandám volt. Mikor azonban láttam, hogy a DD amolyan mocsokos rockban utazik, kicsit tartottam ettõl a lemeztõl. Mint késõbb kiderült, alaptalanul.

Ez ugyanis nem a Sex Action-féle vonulat, hanem inkább kicsit a Motörhead és a korai CHC keverékeként írnám le, bár eléggé felesleges bármit is ráerõltetni. Adott egy karcos ének, (kicsit akkor is Molicsra hajaz a Cool Head fénykorából, vagy csak nekem tûnik úgy?), hozzá nem kicsit metalos zene, zajos, mocskos hangzás, néhol picit átgondolatlannak tûnõ szövegek, és máris egy fasza bemutatkozást tartunk a kezünkben, azaz az mp3 lejátszónkon, hiszen az anyag ingyenesen letölthetõ a banda oldaláról.
A borító egyszerû, de egyáltalán nem rossz. Mondjuk, nem tartom a leg megfelelõbb választásnak, mert szerintem nem igazán illik ehhez a zenéhez. De ez csak egy kis kukacoskodás. A hangzáson lehetett volna még picit javítani, de nem zavaró, sõt, némelyik dalnak jól is áll ez zajos feeling.

A Kutyaként élsz egy korrekt debüt, amit ha mindenki a helyén kezel, és nem vár tõle világmegváltást, akkor sok embernek okozhat kellemes 42 percet, akár többször is. Részemrõl biztosan meg fogom hallgatni még jó néhányszor! Sõt, ha sikerül elcsípnem a bandát élõben, akkor még vásárolok is egyet belõle!

Ha a következõ dalcsokorhoz egy kicsit jobb szövegeket társítanak, és Tomi is megtalálja a hangjához passzoló énektémákat, akkor senki nem állíthatja meg a Kutyákat! Bár, szerintem most is sintér legyen a talpán, aki packázni mer a csontjukkal!

Csúcspont(ok): Bánj velem úgy, Kutyaként élsz, Tegnapi bûnök, Áldozz fel
Mélypont(ok): Nos, azt nem nagyon találtam. Vannak gyengébbnek nevezhetõ pillanatok ugyan, de mélység az nincs!

10/8,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás