Ez se tegnap készült :D De előkotortuk Nektek érdekességnek. Igazság szerint csak arra emlékszem, hogy lementünk a Palkovics-padhoz egy-egy ital társaságában Ginával, aki hihetetlen lelkesedéssel bombázott minket kérdésekkel, melyek többségét elképesztő kimerültségem és alapvetően csendes, szemlélő mentalitásom miatt Ricsi válaszolt meg.

Azért azt hozzáteszem, egy ilyen interjút kitalálni, leszervezni, megcsinálni, diktafonról 30× végighallgatni és közben legépelni, újra átolvasni, javítgatni, tördelni, formázni, stb... elképesztő meló. Nem ajánlom senkinek! :D - Green

Szóval, csá Bence és csá Ricsi!
Miért hoztátok létre ezt a blogot, milyen témáitok vannak, honnan jött az ötlet, kié volt az ötlet?

B: Nekem fordult meg a hülye fejemben ez, már egy jó ideje érlelődött a gondolat... aztán felkerestem a Ricsit ezügyben, hogy dobjunk össze valamit.

R: Ja, így is lehet mondani. Beszélgettünk erről, kb. egy- másfél évvel ezelőtt, szóba jött ötlet szinten ...

B: De azt hozzá kell tenni, hogy ódzkodtam a gondolattól, blog-blogolás meg minden; meg mi ez a faszság, de hát...

R: Várjál, inkább talán onnan indult az egész, hogy elvégeztem egy újságíró iskolát. Nem a Havas Henrikét, ki kell emelni külön, hanem, a Független Újságírók Szövetségének tanfolyamát végeztem el. Ez az, amit én nagyon ajánlok mindenkinek, hogyha meg akarja tanulni az újságírást olyan emberektől, akiknek mindenük megvan, mind testi, mind lelki, mind szellemi téren. Aki olyan hülye beállítottságú, mint mi, az úgyis tudni fogja mire gondoltam. Az a lényeg, hogy ha valaki jó, közegbe, csapatba akar bekerülni, annak mindenképpen ajánlom ezt az iskolát. Tehát elvégeztem azt a sulit, akkor volt egy próbálkozásom, hogy bekerüljek különböző médiumokba, mind nyomtatott, mind online sajtóra gondolok. Később volt egy eleve halott ötletem, hogy megpróbáltam tévés műsorvezetőnek is bekerülni, de elég gyorsan kiderült, hogy nem vagyok elég szalonképes egy ilyen műsorhoz. Akkor én már gondolkodtam azon, hogy kellene valami, ahol az agymenéseimet tudom publikálni. Volt egy próbálkozásom a Rockinform felé, ami saját trehányságom miatt nem jött össze, meg hát az akkor írt cikkeim nem is ütötték meg azt a színvonalat, amit újságban érdemes publikálni. Akkor jött Bence jött ezzel a gondolattal, hogy csináljunk egy oldalt. Nekem ez tetszett, de amikor Bence mondta, hogy blogszerűre kellene megcsinálni... Hát nekem erről meg van a magam véleménye, az első blogbejegyzésben -ami az oldalon található- leírtam. Nem szeretném még egyszer kifejteni sem röviden,sem hosszan. Én inkább zene meg filmkritika irányba szerettem volna elvinni. Ez is lett, ez is maradt a fő profil, a zene, a könyv, meg a filmek, meg az agymenéseink. Tehát a blogot azt igencsak visszaszorítottuk mindketten szerintem, bár ez a közeljövőben megváltozhat.

B: Milyen kurva beszédes vagy már megint... :D

R: Áááá, dehogy csak erre a kérdésre.

B: Hát, tudtam én, hogy kit kell választani partnernek a blogoláshoz. Mondjuk, ha nekem nincs is időm, vagy internetem, ő biztos leírja.

És, amúgy milyen visszajelzéseket kaptok amióta meg van a blog? Kiktől, milyen vélemény jött?

B: Én eddig csak pozitívat hallottam mindenkitől. Tehát mindenki úgy állt hozzá, hogy igen, ez kurva jó. Csináljátok csak így tovább. Rengeteg kérés jött, hogy hú ebbe az irányba menjünk el, ilyeneket vegyünk elő, olyan témákról írjunk; ilyen könyvek, olyan filmek.

És mennyire engedtetek a kéréseknek?

B: Hát... :D

R: Igazából semennyire.

B: Mondhatnánk azt, hogy az olvasók a legfontosabbak a számunkra, de... ebben a formában azért ez nem teljesen igaz.

R: Vannak olyan témák, amelyeket szívesen megfeszegetnénk az oldalon, de nem csináljuk. Azért, mert csinálják rajtunk kívül sokan. Gondolok itt például a politikára. Egy blogbejegyzésben volt érintőlegesen a politika. Volt, aki azt mondta, hogy emiatt nem is fogja olvasni az oldalt. Én azt mondom erre, hogy aki ennek az írásnak a tartalmát ismeri és nem az én álláspontommal ért egyet, akkor nem is biztos, hogy annyira fontos nekünk az, hogy ő olvassa az oldalt. Mondjuk minden olvasóra szükség van,de szerintem mondhatom ezt így öt hónap után is, hogy túlnőttünk azon, hogy minden olvasóra szükség van, ettől függetlenül rendszeres olvasóinkat megbecsüljük, és TUDJUK, HOGY KIK AZOK... Na jó, nem, de akár tudhatnánk is.
Hát, meg ugye a másik kérdésre visszatérve, hogy milyenek voltak a visszajelzések, hát erre pont most van egy friss sztorim.
Hát, igen, kell nekünk árvíz idején a Duna parton interjúzni, na mindegy...
Tehát, van egy, friss sztorim erre. Rákerestem nem olyan régen a google-ben az oldalunkra, mert ilyen kis perverz gyerek vagyok, hogy érdekel, hogy esetleg valahol megtalálható-e az oldalunk, úgy, hogy nem mi raktuk ki oda a hivatkozást. Erre meglepődve vettem észre, hogy a Rózsaszín Pitbull kritikánk kikerült a Rózsaszín Pitbull oldalára. Ne most ez nekem olyan dolog, hogy én Rózsaszín Pitbullt hallgatok - ők léteznek 97 - óta, tehát 13 éve- én hallgatom masszív 10, de lehet, hogy van az 11 is, éve. Anno a Béla bá forever lemezzel ismertem meg, amit nagyon ajánlok mindenkinek figyelmébe. Tehát, az, hogy föltették a lemezkritikámat hivatkozással az oldalukra, az nekem nagyon, nagyon jól esett, hát még az, amikor megkérdeztem őket, hogy...
Hát, az, hogy vannak körülöttünk kamerások, azt megszoktuk. Boszniában is követtek minket, úgyhogy ezen meg sem lepődünk már. Boszniába kiruccantunk egyet kirándulni, és még ott is követett minket egy olasz újságíró, szóval nemtom, olasz titkos ügynökség, vagy nemzetvédelem, vagy nem tudom micsoda. :D
Tehát visszatérve ide, ez nekem egy nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy kirakták a kritikánkat, hát még az, hogy megkérdeztem őket, hogy benne lennének egy interjúba, és első szóra igent mondtak. Ez megint csak. Vagy a múltkor, amikor a Fesztergomon a The Joystix zenekarnak odaadtam a matricánkat, hogy, hát ide készülne az interjú, akkor ők majd kiugrottak a bőrükből, hogy azt az oldalt ismerik, és, hogy nagyon jó kritikát írtunk a lemezükről. Na, a lemez nagyon jó, nem a kritika, mert a kritikát én írtam, úgyhogy az kizárt, hogy nagyon jó legyen.

Következő oldal