Dance: Love Commando – 1990

Ismét egy kis múltidézés következik. A Dance együttes elsõ, és talán a legjobb, az idén, 2010-ben éppen 20 éves lemezét, a Love Commando címût veszem górcsõ alá.
Egy kis történelem: a Dance együttesbõl igazolt Zana Zoltán (alias Ganxsta Zolee a Sex Actionbe), illetve késõbb Vértes Attila innen dobbantott az XL Sisters nevû formációba. Helyükre érkezett Ördögh Csipa Tibor és Kiss Endi Endre dobos, majd még egy lemez (Ördög vagy angyal) után nevüket Hooligans-re változtatták, és a zenei irány is módosult.

Visszatérve a lemezre, ez egy kiforratlan, mocskos rock/heavy metal keverék volt, ami az akkori magyar zenei életben majdnem egyedülálló volt.
A borító tükrözi a zenekar hitvallását: Fuck 'n Roll! Ez mind a szövegekben, mind a zenében érezhetõ. A hangzás kásás, bár ebbõl a korszakból hallottam rosszabbat is. Az énekre igazából nem lehet panasz, bár néhol nekem kicsit túl visítós.
A B oldal, merthogy ez még bakeliten, és nem ezüstkorongon jött ki, angol nyelven íródott. Az angol kiejtés nem a legjobb, bár én mostani szintemet simán lekörözi… 🙂 
Ez egy klasszikus anyag, amit a „mai fiatalok” nem biztos, hogy értékelni tudnak, de a hozzám hasonló fanatikus állatoknak biztosan örök kedvenc! 🙂 

Csúcspont(ok): Suicede (nálam ez a favorit!), Sírig tartsd a szád!, Ne, fiam ne! és a Love Commando
Mélypont(ok): Válassz! (ez nekem már nagyon heavy… 🙂 )

10/8

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás