Csütörtök este igazi country a Budapest Parkban! – The Dead South és Corb Lund koncertajánló

A The Dead South két hazai telt házas koncert után ismét Magyarországon játszik, ezúttal pedig az ország legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot veszik be. Őrületes bendzsózás, progresszív bluegrass, western, sötét humor és szabados történetmesélés a kanadai prérikről. Június 6-án a Live Nation elhozza a The Dead South-t a Budapest Parkba.

Nagyon örültem, amikor bejelentették, hogy a The Dead South visszatér Magyarországra, ráadásul nyáron, szabadtéren. Ez a fajta muzsika abszolút Isten szabad ege alatt élvezgető igazán. Ám ténylegesen izgatott nem ekkor lettem, hanem akkor, amikor megláttam ezt: „Igazi kanadai western hangulat vár mindenkit június 6-án, a Budapest Parkba, ahol a The Dead South előzenekaraként Corb Lund country és western előadó mozgatja majd meg a közönséget.” Hoppá! Igazi country kis hazánkban? Végre! Ugye nem titok, hogy én nagyon szeretem a műfajt, ezért nagyon sajnálom, hogy kevés ilyen előadó jut el hozzánk. Irigykedve néztem a mindenhol teltházas Európa-turnéját Jon Pardinak, Luke Combsnak, vagy azt, hogy a novemberi Kaleo turné három angol állomásán a Shane Smith & the Saints nyit majd, de most végre hozzánk is eljut egy ilyen kaliberű előadó, Corb Lund! Nem kérdés, hogy menjek-e?

Aztán meg persze eljön harmadszor is, a Magyarországon roppant népszerű The Dead South. Nagyon örülök, hogy ez a zene végre ennyi embert megmozgat itthon! Ránk fér!

A The Dead South sosem az állandó megújulásról szólt, hanem a saját, egyedi útjuk iránti teljes elkötelezettségről. A hangázukba és stílusukba, valamint az egymásba vetett bizalommal a The Dead South a robbanásszerű globális siker küszöbére irigylésre méltó és jól megérdemelt helyzetben érkezik: teljes autonómiában. Nem igazán számít, hogy minek nevezzük a zenéjüket – progresszív bluegrass, alternatív americana, country, folk és western – számukra annyi a lényeg, hogy ez az ő zenéjük és az emberek mindenféle háttérrel, hittel, tapasztalattal, anyanyelvvel és életkorral szeretik. Nem nehéz őket szeretni.

A zenekar nem riad vissza attól, hogy időről időre felborzolják a hagyománytisztelők kedélyeit: hibátlanul kivitelezett bendzsó tekercsek, villámgyors mandolin tremolók, háromszólamú harmóniák és klasszikus témájú dalok. Gyilkos balladák, hűtlenség, szellemek és hasonlók jelennek meg dalaikban – mindezek persze egy kacsintással és mosollyal fűszerezve. Miközben folytatják a felfelé vezető útjukat a zenekar megtanult egy fontos leckét: ha kívülállók vagytok, jobb, ha nagyszerűek vagytok.

Nagyszerűségüket nehéz lenne elvitatni: eddig három stúdióalbumot jelentettek meg, több másik zenei elismerés mellett eddig két JUNO-díjat zsebeltek be az év tradicionális albuma kategóriában, legismertebb daluk, a In Hell, I’ll Be in Good Company pedig túl van a 379 millió lejátszáson YouTube-on. Utóbbi daluk egyébként olyan népszerű sorozatokban is szerepelt, mint az Esernyő Akadémia vagy az Amerikai Istenek. Rafinált történetmesélő dalaik, sötét humoruk, virtuóz játékuk mindenkit lesöpör a talpáról. A kanadai prérik közepéről érkezett négyes eddig kétszer járt Magyarországon és mindkét alkalommal pillanatokon belül elkelt az összes jegy az Akvárium Klub Nagyhalljában, így 2024-ben immáron a Budapest Park színpadán láthatjuk őket, június 6-án.

Jegyek a www.livenation.hu és a Budapest Park weboldalán kaphatók.
Jegylink: https://www.livenation.hu/show/1442582/the-dead-south/budapest/2024-06-06

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás