Idén harmadik alkalommal rendezik meg Debrecenben, a Campus Fesztivál ideje alatt, a Hangfoglaló Program támogatásával a „Hozzál fogkefét!” című dalszövegíró tábort, melynek szakmai vezetője Szepesi Mátyás, Artisjus-díjas szövegíró, a Konyha zenekar frontembere, akinek szövegeivel az utóbbi években számos jól ismert produkció (Random Trip, Magashegyi Underground, Margaret Island) dalaiban találkozhattunk.

A vendégelőadókat is felvonultató tábor célja, hogy a szárnyaikat bontogató dalszerzők fejében rendszerezze a meglévő tudást, e mellet saját stílusukat megtartva fejlessze képességeiket hogy kompaktabb, „ütősebb”, karakteresebb, a zenével jobban együtt rezgő szövegeket írjanak, kevesebb alkotói szorongás és „megakadás” mellett. Az idei tábor nagy hangsúlyt fektet az alkotói lét tudatos kialakítására, ami sokkal kevésbé evidens feladat, mint gondolnánk. A tábor záróakkordja egy közös dal megírása és elkészítése, valamint rögzítése a résztvevők ötleteiből és közreműködésével, a fesztivál utolsó napján, profi stúdiókörülmények között – az elkészült dal terveink szerint a fesztivál utolsó estéjén, tízezres tömeg előtt csendül fel először.

A táborról és a jelentkezés módjáról részletes infókat ezen a linken találtok:

https://rimekparban.hu/tabor

Szeretnénk továbbá egy e héten rendezendő szakmai beszélgetésre is felhívni a figyelmeteket. Pénteken érkezik a Nagyerdei Víztoronyba a Hangfoglaló Backstage Klubturné, ahol több ingyenes és hangulatos, a metaltól az elektronikáig, az indie-rocktól az őrült jazzig mindenféle stílust felvonultató koncert mellett egy érdekes és tanulságos beszélgetésre is sor kerül a zenészek és menedzsereik viszonyáról, a köztük kialakuló hatékony közös munkáról és a konfliktusok kezeléséről. A beszélgetés címe „Összezárva”, a vendégek pedig a Bëlga alapító tagja, Mégötlövés, valamint a Bëlga és a Vad Fruttik menedzsere, a Fishing On Orfű stábjának oszlopos tagja, Szolnoki-Kovács Péter lesznek.

Mikor és hol: 2024. május 17. péntek, 17:30, Nagyerdei Víztorony / H2O klubterem
Az este részletes programja:

https://www.facebook.com/events/1221654445884063

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás